Free the Mind indtager Nordamerika

INTERNATIONALT. Phie Ambos dokumentar "Free the Mind" havde torsdag aften nordamerikansk premiere på Hot Docs i Canada, hvorefter filmen åbner i 10 byer i Canada og 11 byer i USA. Toronto og New York melder udsolgt.

Nordamerikanerne strømmer ind for at se Phie Ambos dokumentarfilm "Free the Mind", der har premiere i USA og Canada i disse dage.

Filmen, der handler om hjerneforskeren Richard Davidsons forsøg med mindfulness som terapi for traumatiserede krigsveteraner og ADHD-børn, fik torsdag aften nordamerikansk premiere på verdens næststørste dokumentarfilmfestival Hot Docs i Toronto. Åbningen var totalt udsolgt – og det samme er visningerne i New York, hvor filmen har premiere fredag. Herefter går turen til 10 canadiske byer og 11 byer i USA, heriblandt Los Angeles, Madison, San Francisco, Boston, Seattle og Dallas.

Det amerikanske magasin Slate giver filmen rosende ord med på vejen:

"Ambo fanger behændigt sine karakterers følelse af paranoia og hjælpeløshed uden at krænke deres modige åbenhjertighed og overvinder de visuelle begrænsninger ved talende hoveder med en malerisk sans for det menneskelige ansigt og sporadiske filmisk detaljer som et nærbillede af den snekugle, Will bruger til at berolige sig selv under smerte." Læs anmeldelsen

Læs også interview med Phie Ambo i Filmmaker Magazine

"Free the Mind" havde dansk premiere i DOX Bio i juni sidste år og blev den næstmest sete danske biografdokumentar i 2012. I efteråret blev den vist på bl.a. CPH:DOX og IDFA i Amsterdam.

"Free the Mind" er produceret af Sigrid Dyekjær for Danish Documentary.