Danske dvd-udgivelser i juli

Månedens dvd-udgivelser kommer vidt omkring indenfor genrer og temaer, men har som en rød tråd mennesket, kærligheden og identiteten med film om destruktive affærer, arrangerede ægteskaber og et liv, der måske er gået lidt i stå. Og så er der også plads til nogle gamle kendinge.

"Fra Thailand til Thy" og "Fra Thy til Thailand" på dvd den 25. juni

Den roste og højaktuelle dokumentarfilminstruktør Janus Metz' ("Armadillo") to debutdokumentarfilm om thailandske kvinder og danske mænd netop er udkommet på dvd.

"Fra Thailand til Thy" og "Fra Thy til Thailand" portrætterer en række thailandske kvinder, der lever med danske mænd i arrangerede ægteskaber. Filmene viser de mange aspekter, der er af de indgåede ægteskaber — kvinderne er f.eks. med til at brødføde deres landsby i Thailand og opnår respekt ved at opfylde drømmen i Vesten. Filmene fortæller om menneskets behov for tryghed og kærlighed, og hvad man vil ofre for at opnå dette.

Begge film har vundet adskillige priser, bl.a. Publikumsprisen på Odense Film Festival og to GuldDoks, og var derudover nomineret til fire priser på IDFA, der er den vigtigste festival for dokumentarfilm.

Begge film er produceret af Henrik Veileborg og Jesper Jack for Cosmo Film Doc, og de har modtaget støtte fra Det Danske Filminstitut.

Filmene kan købes via PolitikenPLUS, FONA og Cinematekets Film- og Boghandel.
 

Nattens-engel_450
Foto fra "Nattens Engel"

"Totem" og "Nattens Engel" på dvd den 7. juni

Claus Bohms to kortfilm "Totem" og "Nattens Engel" er udkommet på en samlet dvd, der giver et fascinerende indblik i de tidlige 80'ere.

I "Totem" følges en ung punker, Michael Valeur, i en billedmættet skildring af punken, subkulturen og undergrunden - til original musik af Martin Hall.

"Nattens Engel" følger digteren og legenden Michael Strunge i dokumentariske optagelser seks år inden hans tragiske død i 1986. Med i filmen er også de unge poeter F.P. Jac, Bo green Jensen samt Henrik S. Holck som sanger i et klip fra Rockmaskinen på Christiania.

Dvd'en, der udgives af Another World Entertainment, indeholder desuden en stor mængde ekstramateriale i form af bl.a. biografier, essays og billeder.

kvinden og manden
Stillfotografi fra "Kvinden der drømte om en mand"

"Kvinden der drømte om en mand" på dvd den 20. juli

Per Fly står bag filmen, hvor handlingen udspiller sig både i København, Paris og Warszawa. Sonja Richter spiller rollen som modefotografen K, der i Paris møder en fremmed, som hun får en kortvarig heftig affære med. Hun har allerede inden hun har mødt ham, haft passionerede, tilbagevendende drømme om ham. Da hun på en rejse med mand og barn møder manden igen, følger hun sit begær og lader sig opsluge af affæren, som får fatale konsekvenser. 

Filmen er instrueret af Per Fly, og Ib Tardini har produceret for Zentropa Entertainments. "Kvinden der drømte om en mand" har modtaget støtte fra Det Danske Filminstitut. 


Oldboys Foto Fredric Alm
Stillfotografi fra "Oldboys" Foto: Fredric Alm

"Oldboys" på dvd den 27. juli 

Nikolaj Steens debutfilm "Oldboys" trak tæppet væk under instruktøren, opnåede hele syv Robert-nomineringer i 2010 og blev overrækt to Robert-priser for Årets Score og Årets sang.

Filmen er centreret om den stille eksistens, Vagn, der arbejder som pedel og som adspredelse spiller fodbold med nogle sure, samfundsfjendske mænd fra den lokale Centerpubben. Da Vagn glemmes på en tankstation på en fodboldtur i Sverige, møder han den kiksede tankstationsrøver, John, som vil hjælpe ham med at indhente bussen. Rystet ud af sine daglige trivielle vaner træder Vagn efterhånden i karakter. 

"Oldboys" er produceret af Thomas Radoor og René Ezra for Nordisk film og har modtaget støtte fra Det Danske Filminstitut.

Mægtige Maskiner

"Mægtige Maskiner" på dvd den 10. juli

Mægtige maskiner på hjul og larvefødder er rigtige maskiner der arbejder på byggepladserne og på vejene. Det drejer sig om: gravemaskinen, girafliften, betonkanonen, tårnkranen, fræseren, sorteringsmaskinen, wiremaskinen, lastbilen, stribemaleren, boreriggen, kædegraveren, piloteringsmaskinen og asfaltmaskinen.

"Mægtige Maskiner" er velegnet til de 1-4 årige og deres kræsne forældre. Dvd'en består af 13 afsnit á 6 minutter.

Filmene er instrueret af Henrik Selin Lorentzen produceret af Nynne Marie Selin for SF Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Leif Panduro bokssæt på dvd den 6. juli

Leif Panduro er kendt for sin kritiske og satiriske tone og tilgang til det danske samfund i sin litteratur. I rækken af tv-serier, som blev produceret for Danmarks Radio, er persongalleriet præget af humoristisk tegnede karakterer, der ofte optræder i komiske situationer.

Dvd bokssættet indeholder de populære serier, "Ka' De li' østers?", "Smuglerne", "Strandvaskeren", "Anne & Paul" og "Bertram & Lisa". Nordisk Film har samlet de fem serier i boksen, der indeholder omkring 16 timers solid underholdning.