Danske dvd-udgivelser i september

PÅ DVD. Animationsfilmen "Gummi T", romanfilmatiseringen "Erindring om mine bedrøvelige ludere" og dokumentarfilmen "Henning Larsen – Lyset og rummet" udkommer på dvd i denne måned.

Erindring om mine bedrøvelige ludere – udkommer i dag den 4. september

Henning Carlsens "Erindring om mine bedrøvelige ludere" er filmatiseringen af den nobelprisvindende forfatter Gabrial Garcia Márquez' berømte roman om en snart 90-årig journalist og enspænder, der efter et langt liv med et kæmpe forbrug af prostituerede aldrig har følt kærlighed – kun lyst. For at fejre sin fødselsdag på behørig vis beslutter han som så mange gange før at besøge en prostitueret, men denne gang skal hun være jomfru. Han oplever for første gang et kærlighedsforhold, som bliver drivkraften i en ny kreativ udfoldelse, der gør ham vidt berømt. Men hans berømmelse rører ham ikke – han er kun optaget af sin elskede.

"Erindring om mine bedrøvelige ludere" havde verdenspremiere i Cannes i 2011 og modtog i år Den Unge Jurys pris for bedste film på Malaga Filmfestival. Filmen er optaget i Mexico og en mexicansk-dansk koproduktion med Nina Crone som dansk koproducent.


Gummi-T-2-web

Gummi T – udkommer den 18. september

Michael Hegner og Crone Films animerede filmatisering af Ole Lund Kirkegaard-klassikeren "Gummi Tarzan" blev set af 178.853 i de danske biografer.

"Gummi T" handler om stakkels Ivan Olsen, der får bank og buksevand af de store bøller – og når han kommer hjem til sin far, får han skæld ud over, at han ikke er stærk og dygtig som Tarzan. Ivan vil så gerne gøre sin far glad, så han forsøger at være ligesom Tarzan, men først da han møder en heks og får superkræfter for en enkelt dag, er Ivans far tilfreds. Ivans far går i selvsving og praler vidt og bredt om sin søn, men da Ivans superkræfter ikke forsvinder som planlagt, mærker Ivan, at det ikke er spor sjovt at skulle være så stærk og dygtig hele tiden.

Filmen er produceret af Nina Crone og Erik Wilstrup for Crone Film med støtte fra Det Danske Filminstitut og TV 2. Thure Lindhardt, Nicolaj Kopernikus, Signe Egholm Olsen, Karen-Lise Mynster, Bjarne Henriksen og Cecilie Stenspil lægger stemmer til.


Henning Larsen portræt_450

Henning Larsen – Lyset og rummet – er udkommet

I Jytte Rex' dokumentarfilm "Henning Larsen – lyset og rummet" ser den 86-årige, verdensberømte arkitekt tilbage på sit liv og virke. Henning Larsen tilhører den store generation af danske arkitekter, der har vakt international opmærksomhed – som Jørn Utzon med Operaen i Sydney og Johan von Spreckelsen med Triumfbuen i Paris. Hans mest kendte værk er udenrigsministeriet i Riyadh, Saudi-Arabien. Men han er også kendt for universitetet i Trondheim, Kunsthalle Adolf Würth i Tyskland, Malmø Stadsbibliotek og Nation Center i Nairobi. I Danmark er han kendt for bl. a. Handelshøjskolen i København, BT-huset, Tuborg Nord, Gentofte Hovedbibliotek, udvidelsen af Glyptoteket og Enghøj Kirke ved Randers, som alle er vigtige pejlemærker for moderne arkitektur.

"Henning Larsen – Lyset og rummet" er produceret af Christian Braad Thomsen for Kollektiv Film. Dvd'en udgives af Another World Entertainment og indeholder to versioner af filmen samt Jytte Rex' kortfilm "Pigen med fletningen" (2005) som ekstramateriale.