Danske dvd'er i december

Flyvende rensdyr, sortsyn, overvågning og ligusterhække. Se julemånedens danske dvd-udgivelser.

Niko og de flyvende rensdyr: 1. december
Danske Michael Hegner og finske Kari Juusonens juleanimationsfilm kommer lige i tid til pakkekalenderen.
Det lille rensdyr Niko drømmer om at komme til at flyve for Julemanden ligesom sin far, som han aldrig har mødt. Derfor drager han sammen med sin trofaste ven, flyveegernet Julius, ud for at finde Julemandens fjeld.
"Niko og de flyvende rensdyr" er nomineret til bedste animationsspillefilm ved European Film Awards, som bliver uddelt 12. december. Ved børnefilmfestivalen Cinekid i Amsterdam i 2008 modtog filmen begge hovedpriser – fra publikum og den professionelle jury.
"Niko og de flyvende rensdyr" er en finsk-tysk-dansk-irsk koproduktion. Den danske producer er Irene Sparre Hjorthøj for A. Film. Filmen har modtaget produktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

sortekugler_649_2

Sorte kugler: 8. december
Anders 'Anden' Matthesen har skrevet, instrueret og spiller selv hovedrollen i komedien, som med over 400.000 solgte billetter er årets mest sete danske film.
Den fallerede ejendomsmægler Alex Kleins liv er på katastrofekurs. Han er plaget af en succesfuld kone, et kriseramt ejendomsmarked, en familie med irriterende vaner, kunder med dårlig smag og 14-årige baristaer, som tror de kan kende forskel på højlandskaffe indsamlet af jomfruer ved midnatstide og den fra Brugsen. Så Alex har rigeligt at være irriteret over. Og det er han så.
Udover Matthesen er Iben Dorner, Søren Rislund, Søren Malling, Thomas Hartmann og Linda P på rollelisten.
Filmen er produceret af Stine Spang Hansen for Nimbus Film i samarbejde med TV 2.

Zoomerne

Zoomerne: 8. december
12-årige Tim vil gerne have en kæreste, og hans ven Alexander vil gerne have gode karakterer. En dag lægger de den perfekte plan. De skal bare bruge: en elkedel, en hjemmelavet robot, en tegning over skolen og hundrede overvågningskameraer. Udstyret giver dog drengene en viden, som de hverken har brug for eller ret til.
"Zoomerne" er instrueret af Christian E. Christiansen, som bl.a. står bag "Råzone" og "Dig og mig", og er produceret af Louise Vesth for Zentropa. Filmen er den første spillefilm, der kom ud af Det Danske Filminstituts RÅFILM-pulje.

Lærkevej

Lærkevej sæson 1: 15. december
Cirka 900.000 seere har henover efteråret hver uge fulgt med i TV 2s 'dramedy'-serie om livet på Lærkevej. Hvis du missede en torsdag, kan du nu få hele første sæson på dvd.
Efter en mørk hændelse flygter de tre søskende Katrine, Sune og Mathilde til forstæderne. Hvad de tror, er et dødssygt parcelhuskvarter viser sig under overfladen at ulme af hemmeligheder, problemer, skænderier og seksuelle eskapader blandt villavejens farverige beboere.
På rollelisten er bl.a. Laura Drasbæk, Sarah-Sofie Boussnina, Christian Tafdrup, Søs Egelind, Anette Støvelbæk, Henrik Prip, Claus Riis Østergaard og Mille Hoffmeyer Lehfeldt.
"Lærkevej" er så populær, at TV 2 har bestilt yderligere 12 afsnit. Serien er solgt til Norges TV 2, hvor den vil blive vist første gang 2. december.
"Lærkevej" er skrevet af Mette Heeno og produceret af Mie Andreasen for Cosmo Film. Serien er støttet af Public Service Puljen, som har til formål at støtte udviklingen af originalt kvalitets-tv-drama og -dokumentarprogrammer på de kommercielle, landsdækkende kanaler i Danmark.