Danske film på dvd i april

PÅ DVD. Thure Lindhardt jager kærligheden, Olsen Banden er 3D-animeret og russere danser på jordens mest radioaktivt forurenede sted. Månedens danske dvd- og Blu-ray-udgivelser er "Sandheden om mænd", "Olsen Banden – på de bonede gulve" og "Tankograd".

Sandheden om mænd udkom den 5. april

Nikolaj Arcels "Sandheden om mænd" er en tankevækkende sort komedie om mænd, meningen med livet, drømmene og kærligheden. Filmen halede mere end 97.000 i biografen, og foruden Thure Lindhardt inkluderer rollelisten Rosalinde Mynster, Tuva Novotny, Rasmus Botoft, Nicolas Bro, Jens Albinus, Kim Bodnia, Nicolaj Kopernikus, Lars Mikkelsen, Peter Gantzler, Anders W. Berthelsen og Henning Jensen. Filmen udkommer både på dvd og i en Combo-version, der indeholder filmen på dvd og Blu-ray.

OBS: Fredag den 8. april kan de heldige finde dvd'en gratis – i træerne. Her vil "Sandheden om mænd" (i dvd-form) ganske enkelt hænge på træerne i Danmarks fire største byer København, Aarhus, Aalborg og Odense. Så kig op!

Olsen Banden – på de bonede gulve udkommer den 12. april

Over 335.000 fik set Jørgen Lerdams 3D-animerede bud på Olsen Banden anno 2010 i biografen. Nu kan også dvd- og Blu-ray-publikummet blive indviet i Egons plan, hvortil der skal bruges en boremaskine, en karton honning- og sveskejuice samt en bunke døde rotter. Målet er H.C. Andersens originale fjerpen, som selveste Statsministeriet har rekrutteret Olsen Banden til at rapse fra Det Danske Export Museum. Det gælder angiveligt rigets sikkerhed og omdømme. Eller også er det bare bandens ærkefjende, Hallandsen, der igen har taget røven på Egon.

Tankograd udkommer den 28. april

Dokumentarfilminstruktør Boris B. Bertram har i tre år fulgt "Chelyabinsk Dance Theater", et russisk dansekompagni i verdensklasse, som bor og arbejder i verdens mest radioaktivt forurenede område. Området omkring byen Chelyabinsk, der ligger i det vestlige Sibirien, er 20 gange mere radioaktivt end Tjernobyl, og filmen undersøger, hvordan kunsten giver danserne styrke og håb i en by, der gør dem syge.

Tankograd, der har vundet adskillige internationale priser og skabt debat verden over, udkommer med originalt soundtrack af komponisterne Tobias Wilner Bertram og Sara Savery (Ghost Society/Blue Foundation). Læs mere på www.tankogradmovie.com og www.dpc-rec.dk. Se også interview med Boris Bertram om Tankograd: Radioaktive kroppe.