Danske film på CPH:DOX 2024

CPH:DOX. Den danske festival byder fra den 13.-24. marts på hundredvis af dokumentarfilm, der belyser vor tids brændende spørgsmål. I alt 39 danske film fordeler sig på tværs af festivalens sektioner.

CPH:DOX fremhæver igen kunstens rolle i at fremme dialog og refleksion. I år rummer programmet 84 verdenspremierer – blandt andet Max Kestners ‘Livet og andre problemer’, der åbner festivalen. Filmen tager udgangspunkt i aflivningen af giraffen Marius i Københavns ZOO. Kulturminister Jakob Engel-Schmidt holder årets åbningstale.

Udover 'Livet og andre problemer' er Sissel Morell Dargis' 'Balomania' også i festivalens hovedkonkurrence. Filmen er en dokumentarisk actionfilm om ballonbyggere i de brasilianske favelaer, hvor barske mænd bruger flere år på at klistre farvestrålende silkepapir sammen til gigantiske varmeluftballoner.

I festivalens konkurrence NEXT:WAVE for upcoming filmskabere deltager Patricia Bbaale Bandak med 'Englemord'. I filmens rejser hun til Uganda for at finde ud af, hvad der skete den juleaften i 1989, hvor hendes mor mistede livet. Gennem støvede arkivoptagelser og humoristiske samtaler med familie i Danmark og Uganda undersøger filmen eksistentielle emner som moderskab, familie og fortid.

I alt 39 danske film er at finde i 14 af festivalens sektioner. 

Oversigt over danske produktioner

(med link til CPH:DOX-programmet)

Landsdækkende festival

DOX:Danmark startede som pilotprojekt i 2021 med et ønske om at udbrede festivalen, så en større befolkningen kan opleve dokumentarfilmene i biografen. Oprindeligt var ni kommuner med i initiativet. I år ruller DOX:DANMARK ud i hele 42 kommuner.

Festivalen lægger store dele af programmet op på deres streamingplatform PARA:DOX fra 22.til 31. marts, hvilket gør festivalens film tilgængelige for endnu flere.

Festivalen er støttet af Det Danske Filminstitut.