Danske film på vej i biograferne

FILM PÅ VEJ. Instruktører og skuespillere præsenterede tirsdag deres nye film ved Filminstituttets arrangement FILM PÅ VEJ. Vi giver her et overblik over, hvilke danske film publikum kan glæde sig til at se i de danske biografer det kommende halve år.

Der var 13 titler på programmet, da Filminstituttet tirsdag præsenterede det kommende halvårs biograffilm for den danske presse. Ane Cortzen var vært for arrangementet, der bød på klip fra filmene og samtaler med de kreative kræfter bag.

Filminstituttets direktør Claus Ladegaard introducerede dagen med optimisme om dansk films aktuelle situation. Antallet af besøgende i biograferne nærmer sig samme niveau som i årene før coronaen lukkede samfundet og mørklagde salene. Produktionen af danske film har dog ikke stået stille, og de danske film fylder godt i biografernes repertoire. Den danske markedsandel er aktuelt på 26 %, og med mange stærke film resten af året, forventes det kun at denne andel vil stige.

Blandt de kommende 13 spillefilm har seks en kvindelig instruktør. Den lange indsats for at skabe bedre diversitet i dansk film ser altså ud til at bære frugt på dette punkt.

Se oversigten over de danske i biografen det kommende halve år

Lykkelige omstændigheder / 6. oktober

 

Søstrene Katrine og Karoline var tætte som børn, men kunne i dag ikke leve meget mere forskelligt. Karoline lever i et forgældet forhold med den arbejdsløse DJ Ronny. Katrine har derimod det hele i sit forhold med den succesfulde bygmester Markus. Det vil sige alt undtagen børn. Men da Karoline bliver gravid ved et uheld, udtænker Katrine en snedig plan, som kan løse alles problemer: Katrine betaler søsterens gæld og lidt til – og får til gengæld hendes kommende baby. Den aftale kan Karoline ikke sige nej til, og så skal alle detaljer på plads inden fødslen. Men intet går som planlagt.

Premiere 06.10.2022
Instruktør Anders W. Berthelsen
Manuskript Kim Fupz Aakeson
Medvirkende Sofie Torp, Esben Smed, Roberta Reichhardt, Joachim Fjelstrup
Producer Thomas Heinesen
Producent Nordisk Film Production
Distributør Nordisk Film Distribution

PR Rikke Hesselholt 
Have Kommunikation
Tlf. 2843 3893
rikke@have.dk

 

Mugge & hans mærkelige hjerne / 13. oktober

 

Første dag efter sommerferien skal eleverne på Basserup Kommuneskole testes. Men den ellers så glade dreng Mugge viser sig at have en hjerne, der er så mærkelig, at hans svar får testcomputeren til at eksplodere. Lærere, skolepsykologer og systemet generelt går i panik, og Mugge sendes omgående i specialklasse og spås en sort fremtid. Mugge beslutter sig derfor for at starte sin egen skole – hjemme i baghaven!  Samtidig begynder Mugges bedste veninde Sofia på eliteskolen Killer Instinct School System, som ændrer hende fuldstændig, hvilket sætter hendes og Mugges venskab på den hidtil mest alvorlige prøve.

Premiere 13.10.2022
Instruktør Anders Morgenthaler, Mikael Wulff
Manuskript Anders Morgenthaler, Mikael Wulff
Stemmer Jens Jacob Tychsen,
Stephania Potalivo, Anders Morgenthaler, Iben Hjejle
Producer Jonas Bagger, 
Julie Lind-Holm
Producent Zentropa Entertainments
Distributør Nordisk Film Distribution 

PR Emilie Selin
Have Kommunikation 
Tlf. 2611 4104
emilie@have.dk

 

Smuk / 13. oktober

 

Frida starter i 1.g sammen med sin bedste veninde Selma. De to piger finder sammen med Nadja, der er lillesøster til 3.g’eren Pelle og samtidig kæreste med Pelles bedste ven Emil. Men da Emil og Frida hurtigt får et godt øje til hinanden, og da Frida ovenikøbet efter en audition bliver udvalgt til at deltage i den eftertragtede puttemiddag, men Selma ikke gør, bliver der lagt afstand  mellem pigerne. Frida bliver hængt ud og mister fodfæstet  i det sociale spil.

Premiere 13.10.2022
Instruktør Tilde Harkamp
Manuskript Line Mørkeby
Medvirkende Andrea Heick Gadeberg, Sylvester Espersen Byder, Karoline Hamm, Fie Petersen, Albert Rudbeck Lindhardt, Oliver Due
Producer Marcella L. Dichmann  
Producent SF Studios Production
Distributør SF Studios

PR Camilla Baggesen
SF Studios
Tlf. 2074 0650
cab@sfstudios.dk

 

Holy Spider / 13. oktober

 

Holy Spider

En journalist graver sig ned i den mørke underverden i den hellige iranske by Mashhad. Hun efterforsker seriemordene på kvindelige prostituerede, begået af den såkaldte Edderkoppemorder, som mener, at han renser gaderne for syndere.

Instruktør Ali Abbasi
Manuskript Ali Abbasi, Afshin Kamran Bahrami
Medvirkende Mehdi Bajestani,  Zar Amir Ebrahimi, Arash Ashtiani, Forouzan Jamshidnejad
Producer Jacob Jarek, Sol Bondy, Ali Abbasi
Producent Profile Pictures
Distributør Camera Film

PR Freddy Neumann
Tlf. 2046 7846
neumann@mail.dk

 

Ingen kender dagen / 27. oktober

 

En ægtemand, en læge, en hustru, en skoleelev og en lille datter bliver i løbet af 24 timer konfronteret med en af tilværelsens skæbnesvangre skilleveje. I søgen efter kærlighed, identitet og et moralsk ståsted må de hver især satse det vigtigste, vi har mellem hinanden: tillid. Men tilliden er sårbar, og konsekvenserne bliver fatale, forbudte og pinagtigt morsomme.

Premiere 27.10.2022
Instruktør Annette K. Olesen
Manuskript Maren Louise Käehne
Medvirkende Trine Dyrholm, Jakob Cedergren, Morten Hee Andersen, Lisbet Dahl
Producer Jonas Frederiksen
Producent Nimbus Film
Distributør Scandinavian Film Distribution

PR Rikke Hesselholt 
Have Kommunikation
Tlf. 2843 3893
rikke@have.dk 

 

Fædre og mødre / 3. november

 

Ægteparret Piv og Ulrik skal tilkæmpe sig en plads i forældregruppen i datterens nye klasse. Hierarki, rivalisering, uigennemskuelige dagsordner ... og Aula. Her oplever de forældreskab i yderste potens, og oveni alt det nye skal de nu på årets famøse og stærkt populære hyttetur. Piv og Ulrik skal stå deres prøve og blive en del af forældregruppen. Spørgsmålet er, hvad man er villig til at gøre for sit barn?

Premiere 03.11.2022
Instruktør Paprika Steen
Manuskript Jakob Weis
Medvirkende Amanda Collin, Nikolaj Lie Kaas, Katrine  Greis-Rosenthal, Lars Brygmann
Producer Tomas Radoor
Producent Nordisk Film Production
Distributør Nordisk Film Distribution

PR Emilie Selin
Have Kommunikation 
Tlf. 2611 4104
emilie@have.dk

 

Julemandens datter 3 - den magiske tidsmaskine / 10. november

 

Lucia er teenager, flirter med Valdemar fra klassen, skændes med sine forældre og er en af de store på julemandsskolen. Alt er godt, indtil en konfus og ulykkelig rektor på et stormøde aflyser julen. Rektor genoplever et traume fra sin tid som julemand i 1897, og Lucia må træde til og via en magisk tidsmaskine tage tilbage i tiden og finde ud af, hvad der har traumatiseret rektor.

Premiere 10.11.2022
Instruktør Christian Dyekjær
Manuskript Lars Therkildsen
Medvirkende Cecilia Loffredo, Martin Buch, Mia Lyhne, Thomas Bo Larsen
Producer Morten Rasmussen
Producent Deluca Film
Distributør Scanbox Entertainment Danmark

PR Rikke Hesselholt 
Have Kommunikation
Tlf. 2843 3893
rikke@have.dk

 

Krysantemum / 17. november

 

Den unge mand Anders driver ulovligt salg af fyrværkeri i sin fritid. Han har ikke talt med sin far Thomas i årevis på grund af en familietragedie, der rev dem fra hinanden, men nu er de tvunget til en genforening, hvis fødegården skal reddes. Det bliver startskuddet på en fortælling om en familie, som igennem ulovlig transport og salg af livsfarligt fyrværkeri omsider får mulighed for at finde ud af mørket og måske finde tilgivelse. Men tør de gribe chancen?

Premiere 17.11.2022
Instruktør Christian Bengtson
Manuskript Christian Bengtson
Medvirkende Morten Hee Andersen, Henrik Birch,  Karen-Lise Mynster
Producer Daniel Mühlendorph
Producent Hyæne Film
Distributør Nordisk Film Distribution 

PR Emilie Selin
Have Kommunikation 
Tlf. 2611 4104
emilie@have.dk

 

Vanskabte land / 1. december

 

Filmen udspiller sig i slutningen af det 19. århundrede, da en ung dansk præst, Lucas, bliver udsendt til en fjerntliggende del af Island for at bygge en kirke og fotografere den del af befolkningen, som han møder på sin vej. Men jo dybere han rejser ind i det ubarmhjertige og golde islandske landskab, ledsaget af sin guide, jo mere mister han fornemmelsen af sin egen virkelighed, sin mission og sin pligtopfyldende moral. Da han når frem til den lille bebyggelse, hvor der skaffes plads til ham hos den danske købmand og hans to døtre, sættes hans tro og ærbarhed på en alvorlig prøve.

Premiere 01.12.2022
Instruktør Hlynur Pálmason
Manuskript Hlynur Pálmason
Medvirkende Elliott Crosset Hove, Ingvar Eggert Sigurosson, Victoria Carmen Sonne, Jacob Lohmann
Producer Katrin Pors, Eva Jakobsen, Mikkel Jersin
Producent Snowglobe
Distributør Scanbox

PR Freddy Neumann
Tlf. 2046 7846
neumann@mail.dk

 

Ønskebarn / 8. december

 

Hannah, der er en anerkendt fertilitetslæge på privat-klinikken Venus, kæmper selv med ufrivillig barnløshed. Hun udfordres af skæbnens uretfærdighed, da hun møder karrierekvinden Gry, som nærmer sig 46 år,  og i modsætning til Hannah stadig er fertil. På trods af aldersbegrænsninger for behandling af kvinder over 46 år lover Hannah at hjælpe Gry med at få et barn. Men drevet af jalousi og magtesløshed begynder hendes moralske og etiske kompas at træde ud, hvilket fører til fatale konsekvenser, ikke mindst for Hannah.

Premiere 08.12.2022
Instruktør Cecilie McNair
Manuskript Sissel Dalsgaard Thomsen, Cecilie McNair, Christina Øster
Medvirkende Danica Curcic, Christine Albeck Børge,  Hadi Ka-Koush
Producer Matilda Appelin, René Ezra
Producent Nordisk Film
Distributør Nordisk Film Distribution

PR Freddy Neumann
Tlf. 2046 7846
neumann@mail.dk

 

Elsker dig for tiden / 22. december

 

Anna og Thomas er hinandens modsætninger, men de mangler begge det samme: kærligheden. Anna er en selvstændig karrierekvinde, der holder kærligheden ud i strakt arm. Thomas er traditionel romantiker og leder desperat efter den eneste ene. Med støtte fra deres venner følger vi Anna og Thomas’ rejse fra det allerførste møde, igennem den forvirrende forelskelse, og til hverdagen melder sin nådesløse ankomst i parforholdet.

Premiere 22.12.2022
Instruktør Julie Rudbæk, Jesper Zuschlag
Manuskript Julie Rudbæk, Jesper Zuschlag
Medvirkende Julie Rudbæk, Jesper Zuschlag, Kasper Dalsgaard, Sofie Jo Kaufmanas, Olivia Joof Lewerissa, Magnus Haugaard, Katinka Petersen
Producer Marcella L. Dichmann
Producent SF Studios Production
Distributør SF Studios

PR Camilla Baggesen
SF Studios
Tlf. 2074 0650
cab@sfstudios.dk

 

Kagefabrikken / 5. januar 2023

 

Den midaldrende kagefabrikant Niels er på kanten af et sammenbrud, da hans fabrik er på randen til konkurs. Derfor forsøger hans kone Else at redde fabrikken ved at hjemkalde datteren June og hendes mand Jonny, som foreslår en omfattende modernisering, der har fokus på produktion af sunde kager. Niels kan ikke overskue denne moderniseringsproces og forelsker sig i stedet hovedkulds i fabrikkens nye rengøringsdame, Zeinab.

Premiere 05.01.2023
Instruktør Christian Lollike
Manuskript Christian Lollike, Sigrid Johannesen
Medvirkende Nicolas Bro, Tina Gylling Mortensen,  Bahar Pars, Emma Sehested Høeg
Producer Kim Magnusson, Michael Fleischer, Maj Andersson
Producent Tales Inc Cph
Distributør Scandinavian Film Distribution

PR Emilie Selin
Have Kommunikation 
Tlf. 2611 4104
emilie@have.dk

 

Den store stilhed / 12. januar 2023

 

29-årige Alma lever et stille liv i et moderne katolsk kloster og skal til at aflægge sine evige løfter som nonne, da hendes storebror Erik uventet opsøger hende i klosteret efter mange års adskillelse. Erik vil have sin del af arven fra deres afdøde far, men hans tilstedeværelse åbenbarer en mørk hemmelighed, som Alma har gjort alt for at skjule. I takt med at ceremonien nærmer sig, bliver Alma hjemsøgt af minder og tvivl, og hun har pludselig svært ved at mærke den Gud, som hun har satset på skulle frelse hende.

Premiere 12.01.2023
Instruktør Katrine Brocks
Manuskript Marianne Lentz, Katrine Brocks
Medvirkende Kristine Kujath Thorp, Elliott Crosset Hove, Karen-Lise Mynster
Producer Pernille Tornøe
Producent Monolit Film
Distributør Scanbox

PR Pernille Ståhlström
Scanbox
Tlf. 2999 7053
pernilles@scanbox.com

 

Tags: