Danske film vinder vinterferie-weekend

BIOTAL. To danske film topper weekendens biograflister. 90.000 så "Mænd og høns", og "Min søsters børn og guldgraverne" er weekendens næstmest sete film med 37.500 solgte billetter.

Anders Thomas Jensens "Mænd og høns" blev i weekenden set af 91.326 gæster og er inklusive forpremierer nu set af 105.298. Dermed har "Mænd og høns" åbnet endnu bedre end instruktørens tidligere film. 

Anders-Thomas-Jensen-åbning

Dog skal det bemærkes, at premiereweekenderne ved "Blinkende lygter", "De grønne slagtere" og "Adams æbler" var tre dage i modsætning til den fire-dages premiereweekend, man har i dag.

minsøstersbørnogguldgravern

Niels Nørløvs "Min søster børn og guldgraverne" er også kommet godt ud af starthullerne med 37.412 solgte billetter. Filmen er weekendens næstmest sete film og overgår dermed bl.a. animationsfilmen "Big Here 6" og "American Sniper". "Min søster børn og guldgraverne" åbnede på niveau med de seneste film i serien.

Dansk film har generelt klaret sig rigtigt godt i 2015 og har i år indtil nu solgt næsten 700.000 billetter. Der er flere stærke film på vej, og alene i februar måned får Ole Christian Madsens "Steppeulven", Karsten Kiilerichs animationsfilm "Albert" og Erik Clausens "Mennesker bliver spist" premiere.

Aktuelt billetsalg for dansk film.

Kommende danske spillefilm.