Danske nomineringer til European Film Awards

INTERNATIONALT. Gustav Möllers 'Den skyldige' er nomineret til tre European Film Awards, og Simon Lereng Wilmonts 'Olegs Krig - en barndom i skyggen af krig' er nomineret som bedste europæiske dokumentarfilm. Prisuddelingerne finder sted 15. december.

Gustav Möllers Oscar-indstillede 'Den skyldige' er nomineret til tre European Film Awards. Filmen er nomineret til European Discovery - Prix Fipresci, der tildeles af den internationale kritikersammenslutning til en film af en ung debuterende instruktør. Manuskriptet, der er skrevet af Gustav Möller og Emil Nygaard Albertsen, er nomineret som bedste manuskript. Filmen udspiller sig over en aften på en location med en karakter, som hele fortællingen udspiller sig omkring. Jakob Cedergren er nomineret som bedste skuespiller for at bære denne rolle.

International har filmen vakt stor opmærksomhed siden verdenspremieren på Sundance i januar. 15 internationale priser er det indtil nu blevet til, og herhjemme er den blevet set af 160.000 biografgæster over sommeren. 

Simon Lereng Wilmonts 'Olegs Krig - en barndom i skyggen af krig' er nomineret til bedste europæiske dokumentarfilm. Filmen havde verdenspremiere sidste år på IDFA og har siden vundet 19 internationale priser. Instruktøren følger i filmen 10-årige Oleg, der lever tæt på fronten i det østlige Ukraine.

Ali Abbasis svensk-danske 'Grænse' er nomineret til ikke mindre end fire priser. Den er blandt andet nomineret som bedste europæiske film og for bedste instruktør og manuskript. 

Priserne uddeles af Det Europæiske Filmakademi, der består af 3.500 filmfolk fra hele Europa.

Prisuddelingerne er det europæiske svar på den amerikanske Oscar-uddeling.

De finder sted den 15. december i Sevilla.

Internationale priser til 'Den skyldige' og 'Olegs Krig - en barndom i skyggen af krig'