Danske premierer uge 19-20

PREMIERE. I den kommende uge kan du bl.a. glæde dig til premieren på Jørgen Leths dokumentar "Jeg taler til jer – John Kørners verden" og Thomas Vinterbergs prisvindende biografsucces "Jagten", som udkommer på dvd.

 


Biograf

 


8. maj: Jeg taler til jer – John Kørners verden

Over fem år har Jørgen Leth fulgt den karismatiske billedkunstner John Kørner. Leth fører os ind i Kørners verden, hvor vi bliver indviet i malerens poetiske skildring af det danske samfund, hans arbejdsmetoder og hans særlige drivkraft. Når to af Danmarks store kunstnere med hver deres baggrund, fra hver deres generation og med hver deres indstilling til livet mødes, opstår der samtaler om livet, kunsten og kvinderne. Samtalerne er en vigtig del af filmen. Træd indenfor i John Kørners verden.

"Jeg taler til jer – John Kørners verden" er instrueret af Jørgen Leth og produceret af Karoline Leth for SF Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Læs interviewet med Jørgen Leth "Slentre gennem tegn".

 


Dvd

 


7. maj: Jagten

 

 

Jagten-Mads-og-søn
Mads Mikkelsen i hovedrollen som Lucas. Foto: Per Arnesen

 

 

Den 40-årige fraskilte familiefar, Lucas, står foran en genforening med sin søn, da han anklages for en kriminalitet, han ikke har begået, og så starter heksejagten i en mindre dansk provinsby. Hvor længe kan et menneske holde til det, når vennerne og kæresten også begynder at tvivle.

I filmen medvirker Mads Mikkelsen, Susse Wold, Thomas Bo Larsen og Lars Ranthe.

"Jagten" har vundet adskillige priser verden over. Til verdenspremieren i Cannes modtog filmen tre priser, heriblandt Bedste Skuespiller for Mads Mikkelsens hovedrollepræstation. Siden den danske premiere er solgt over 670.000 biografbilletter, og filmen kan frem til dvd-udgivelsen stadig opleves i Palads i København og Metropol i Aalborg.

"Jagten" er instrueret af Thomas Vinterberg og produceret af Sisse Graum Jørgensen og Morten Kaufmann for Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer


Filmstriben


Far til fire – til søs

Far til fire til søs
Lille Per og Trine kæmper for at redde skibet Valborg. Foto: ASA Film

Far til fire-familien forbereder Søs og Peters bryllup. Huset er sat på den anden ende, og midt i det hele er familien tilmed nødt til at improvisere en tur til Fyn, for at hjælpe Peters plejefar, Skipper. Hans skoleskib, Valborg, har i tidens løb givet mange forældreløse drenge og piger en god start på livet. Men nu er skibet ved at forfalde og kan kun reddes, hvis Skipper vinder førstepræmien i den årlige kapsejlads for gamle træskibe i det sydfynske øhav.

Filmen er instrueret af Claus Bjerre og produceret af Henrik Møller-Sørensen for ASA Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Se "Far til fire – til søs" på Filmstriben.

Trailer