Danske premierer uge 26-27

PREMIERE. En indisk kvindebande kæmper mod undertrykkelse, en ung mand vil prøve lykken i Europa, og svenske filmmagere går i clinch med en banangigant – se det på Filmstriben.

 


Filmstriben

 


Gulabi-banden

 

 

I Bundelkhand i Indien er en revolution i sin vorden blandt de fattigste af de fattige. De fyrige kvinder i Gulabi Gang giver sig selv helt og fuldt for at tage kampen op mod kønsbestemt vold, kasteundertrykkelse og udbredt korruption.

 

 

Den norsk-danske dokumentar havde tv-premiere den 24. juni på DR1 Horisont.

Filmen er instrueret af Nishtha Jain og koproduceret af Signe Byrge Sørensen for Final Cut for Real med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Se "Gulabi-banden" på Filmstriben.

Trailer

 


 

 

Miniyamba

 

 

miniyamba

Som tusinder af andre, der hver dag forlader deres hjemland, har Abdu, en ung mand fra Mali, besluttet sig for at prøve lykken i Europa. En rejse fra Niger til Barcelona gennem den spanske enklave, Ceutas pigtråd, som sidste forhindring på Afrikas jord. Migranternes drømme konfronteres med livets hårde realiteter og i det fjerne skimtes lyset over Vesteuropa.

Animationsfilmen er instrueret af Luc Perez og produceret af Vibeke Windeløv for Bezzo Productions med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Se "Miniyamba" på Filmstriben.

Trailer

 


Big Boys Gone Bananas

 

 

big-boys-gone-bananas

 

 

Et lille svensk filmproduktionsselskab i kamp med den gigantiske bananproducent Dole. Allerede da de svenske filmmagere gik i gang med at lave deres dokumentarfilm "Bananas", modarbejdede Dole filmens færdiggørelse, fordi den var kritisk over for firmaets behandling af sine medarbejdere. Senere i processen brugte Dole alle metoder, herunder sagsanlæg, skræmmekampagner og mediekontrol, for at stoppe filmens udbredelse. Forløbet viser med uhyggelig tydelighed, hvor langt et stort selskab vil gå for at beskytte sit brand.

Den svensk-danske dokumentar er instrueret af Fredrik Gertten og koproduceret af Pausefilm.

Se "Big Boys Gone Bananas" på Filmstriben.

Trailer