Danske premierer uge 3-4

PREMIERE. Den kommende uge byder på dvd-udgivelsen af det Bodil-nominerede ungdomsdrama "You and Me Forever" samt tv-premiere på den populære dokumentarserie "Mig og min familie".

15. januar: You and Me Forever

Dvd og blu-ray
 

"You and Me Forever" har netop været nomineret til en Bodil for årets bedste film samt for filmens hovedrolle (Julie Brohorst Andersen) og to biroller.

Laura og Christine er begge 16 år og bedste veninder. Det har de altid været. Men da de møder den mystiske og spændene Maria, tager venskabet en intens drejning. For Laura bliver det et møde, der vender op og ned på den verden, hun troede hun kendte. De tre piger fortæller os en historie om venner og fjender, om sårbarhed og vildskab og om kærlighed og sex.

Filmen er instrueret af Kaspar Munk og produceret af Anders Toft Andersen for Nimbus Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Læs interview med Kaspar Munk i Intuitionen som vejviser.

Trailer

 

19. januar: Mig og min familie

19. januar: "Danni"
20. januar: "Villads"
DR Ramasjang kl. 17.30

villads
Villads fra dokumentarserien "Mig og min familie". Foto: Koncern TV

"Mig og min familie" er en række portrætter af fem til syv-årige børn, spredt over hele Danmark. Hvert portræt fortæller historien om, hvordan børnene oplever og håndterer deres verden – og hverdagen med deres forældre. Børnene vokser alle op i familier, som adskiller sig fra normen om en hverdag med middag på bordet hver dag klokken seks. Børnene kan for så vidt godt være en del af en kernefamilie med far, mor, søskende, hus og have. Men noget i rammen om børnenes liv skiller sig ud, i en grad der påvirker deres syn på dem selv og deres vilkår.

I første film møder vi Danni, hvis far har siddet i fængsel, men nu er hjemme og passer på Danni, når han altså ikke taler i telefon og glemmer, hvad han har lovet. Anden film, som også sendes i weekenden handler om Villads, der har to mødre; mor og Rikke og er dødtræt af, at de andre i klassen undrer sig over, hvor hans far er. 

De ti film varer hver 12 minutter. Efter premieren vises en film hver lørdag og søndag på Ramasjang. Alle afsnit udgives på Filmstriben den 18. februar – dagen efter sidste afsnits tv-visning.

Filmene er instrueret af Anja Hauberg og produceret af Thomas Heurlin for Koncern TV- og Filmproduktion med støtte fra Det Danske Filminstitut.


Premierer på Filmstriben i ugen der gik:

10. januar: Turning

I 2006 turnerede musikeren Antony og filmens instruktør Charles Atlas i Europa med deres musikperformance "Turning" med Antony som musikalsk frontfigur og Atlas som skaber af koncertens visuelle univers. Filmen "Turning" undersøger hjertet i denne performance, der er en hyldest til skønhed og mangfoldighed.

Charles Atlas' dansk-amerikanske dokumentariske musikfilm er produceret af Vibeke Vogel for Bullitt Film og Lucy Sexton for Turning FILM LLC i samarbejde med Beo Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Læs mere om filmen i artiklerne En hyldest til skønhed og mangfoldighed og The Diversity of Beauty.

Se "Turning" på Filmstriben

Trailer