Danske premierer uge 5-6

PREMIERE. Den kommende uge byder på biografpremiere på spillefilmene "Alle for to" og "Min søsters børn i Afrika" samt dokumentareren "Tangentspilleren". Desuden er der tv-premiere på "Kidd Life" og "Sort hvid dreng", DOX-on-wheels viser "Mit Afghanistan" og DOXBIO åbner med "Ekspeditionen til verdens ende".

Alle for 2

Biografpremiere 31. januar

alle_for_to
Ny røverkomedie med Mick Øgendahl, Rasmus Bjerg og Jonatan Spang. Foto: Fridthjof Film

Først "Alle for én", nu "Alle for to". To år er gået, og det før så sammentømrede trekløver er splittet. Nikolai er på prøveløsladelse og vil starte på en frisk, hvorimod brødrene Ralf og Timo planlægger et kup, der involverer både usaltet smør, en slankekur og en helikopter. Kommunen har indlogeret Nikolai i et meget belastet område, og han kan derfor umuligt invitere sin nye date Ane med hjem. Da Ralf og Timos usandsynlige kup rent faktisk lykkedes, øjner Nikolai chancen for at låne penge til en ny lejlighed.

Fortsættelsen til succesen "Alle for én" er endnu engang et samarbejde mellem instruktør Rasmus Heide og producer Ronnie Fridthjof. I hovedrollerne ses Mick Øgendahl, Rasmus Bjerg og Jonatan Spang.

"Alle for to" er produceret af Fridthjof Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer

 


Min Søsters Børn i Afrika

Biografpremiere 31. januar

min-soesters-boern-i-afrika
Min søsters børn og Onkel tager til Afrika. Foto: Obel Film Africa

Min søsters børn vinder en rejse til Afrika, men da forældrene ikke har ferie, må Onkel som altid træde til. I Afrika bor de ved siden af et dyrehospital, hvor de skal hjælpe dyrene. Idyllen bliver dog hurtigt brudt, da Fru Flinth også viser sig at være rejst til Afrika for at få fred for naboens børn. Men da hun bliver bortført af to krybskytter, må Onkel og børnene på en hæsblæsende jagt over den afrikanske savanne for at redde både Fru Flinth og de dyr, krybskytterne har stjålet.

I "Min Søsters Børn i Afrika" spilles rollerne som Onkel og Fru Flinth igen af Peter Mygind og Mille Dinesen. Martin Miehe-Renard har instrueret filmen, som er produceret af Obel Film i samarbejde med DR Drama og med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer

 


Mit Afghanistan – Livet i den forbudte zone

DOX-on-wheels 31. januar kl. 17.00
DR2 5. februar kl. 20.25

afghan-lives
"Mit Afghanistan" får premiere på tv og som debatarrangement. Foto: Henrik Bohn Ipsen

Nagieb Khaja, en dansk-afghansk journalist, har forsynet en gruppe landsbyboere i Helmand med mobiltelefonkameraer. De inviterer os nu ind i deres hjem, deres håb og deres hjertesorger, og deres usædvanlige historier danner et rigt billedtæppe af et Afghanistan, som 10 års konventionel mediedækning ikke har formået at give indblik i.

DOX-on-wheels afholder forpremiere med film- og debatarrangement i 12 danske byer den 31. januar. Arrangementet live-transmitteres i biografer, biblioteker og kulturhuse landet over.

Filmen vises også på DR2 den 5. februar.

Læs mere på www.dox-on-wheels.dk  

Trailer

My Afghanistan Trailer DK subs from Lars Frederiksen on Vimeo.

 


Kidd Life (1:4)

DR3 2. februar kl. 20.00

Kidd-Life-web
YouTube fænomenet Kidd. Foto: Andreas Johnsen

Fire drenge i begyndelsen af 20'erne, Kidd, TopGunn, Klumben og Eloq er venner og musikere. De følger ikke de gængse spilleregler og lever fra hånden til munden, mens de producerer deres eget musik og tror fuldt og fast på deres drømme om anerkendelse og berømmelse. Da de, for at tage røven på den etablerede musikbranche, uploader musikvideoen "Kysset med Jamel" på YouTube 1. marts 2011 kickstarter det en ny tilværelse for dem.

Andreas Johnsens "Kidd Life" sendes i fire dele fra den 2. februar og de følgende lørdage på samme tidspunkt på DRs nye kanal DR3.

Filmen er produceret af Kirstine Barfod og Andreas Johnsen for Rosforth Films med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer

KIDD LIFE trailer from Rosforth on Vimeo.

 


Sort hvid dreng

DR2 Dokumania 4. februar kl. 23.00
Filmstriben 5. februar

Sort-hvid-dreng
"Sort hvid dreng" får premiere på både tv og Filmstriben. Foto: Talib Rasmussen

Shida er den nye dreng i klassen på en engelsksproget kostskole i Tanzania. Han er genert, har ingen selvtillid, taler ikke et ord engelsk og så er han albino. Ligesom de fleste af landets albinobørn er han blevet fjernet fra hjemmet for at blive beskyttet fra heksedoktorernes jagt på deres liv. Filmen følger Shidas første år på kostskolen, hvor disciplinen er hård og tolerancen lav. Men skolen er også en chance for ham for at få en god uddannelse og kæmpe sig ud af en tilværelse på bunden af samfundet.

"Sort hvid dreng" havde premiere under CPH:DOX 2012, hvor den vandt SONIC:DOX AWARD. Dagen efter tv-premieren kan den også ses på Filmstriben.

Filmen er instrueret af Camilla Magid og produceret af Jacob Oliver Krarup for Fourhands Film med støtte fra New Danish Screen ved Det Danske Filminstitut.

 


Tangentspilleren

Biografpremiere 4. februar

tangentspilleren
Tangentspilleren Kristian. Foto: NovaMedia Film

På trods af en bagage med Aspergers syndrom, en opvækst i et nordengelsk arbejdermiljø, præget af mobning og en familie uden særlige musikalske evner, er det lykkedes for tangentspilleren Kristian Marius Andersen at blive en af landets bedste til at improvisere på klaver og orgel. Når Kristian spiller er han urørlig, men når han træder ud af musikkens tryllekreds rammer hverdagens krav ham som en hammer. "Tangentspilleren" er historien om Den grimme ælling, som langsomt folder sig ud som en smuk svane og helstøbt musiker.

Dokumentarfilmen "Tangentspilleren" har biografpremiere i 19 biografer. Den er instrueret af Anne Holst Moulvad og produceret af NovaMedia Film.

Læs mere om filmen på www.tangentspiller.dk

Trailer

 


Ekspeditionen til verdens ende

DOXBIO 6. februar


Daniel Dencik rejser til verdens ende. Foto: Haslund Film

"Ekspeditionen til verdens ende" er en film om verdens opståen, menneskets undergang og livets fortsættelse når mennesket ikke er her længere. Rammen om fortællingen er ekspeditionsskibet Activs rejse til verdens fjordsystemer i det nordøstligste Grønland, hvor kun en håndfuld mennesker tidligere har sat deres fod. Ekspeditionen bliver et møde med de mekanismer, der peger hen imod en udvikling, hvor civilisationen vil stå tilbage som et kort tidsglimt mellem to istider. I en gravalvorlig komedie ser Moder Jord på mennesket og hvordan mennesket forvalter sin eksistens på jorden.

Daniel Denciks filosofiske undersøgelse af, hvad der sker, når man sejler til verdens ende åbner DOXBIO 2013 og var også afslutningsfilm på CPH:DOX 2012. Efter premieren vises den i udvalgte biografer.

Filmen er produceret af Michael Haslund-Christensen for Haslund Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Se DOXBIOs omtale

Trailer