De sidste mænd i Aleppo nu online

STREAMING. Den prisvindende danske dokumentarfilm "De sidste mænd i Aleppo" kan frem til den 17. juni ses online via DR2 Dokumania.

I "De sidste mænd i Aleppo" følger vi en lille håndfuld civile hjælpearbejdere fra De Hvide Hjelme. Efter fem års krig i landet gør Aleppos tilbageblevne indbyggere sig klar til belejring. Khalid, Subhi og Mahmoud, stiftende medlemmer af De Hvide Hjelme, er blevet tilbage for at komme den nødstedte befolkning til undsætning, og gennem dem skildres på nærmeste hold, hvad det vil sige at leve under belejring med en hverdag præget af død og kampe i gaderne. Organisationen var i år indstillet til Nobels Fredspris for deres vedholdende humanitære arbejde i det krigshærgede Syrien.

Link til DR2 Dokumania "De sidste mænd i Aleppo".

"De sidste mænd i Aleppo" er instrueret af Feras Fayyad. Medinstruktør er Steen Johannessen, som også har klippet sammen med Michael Bauer.

Midt i krigens grusomheder forsøgte Fayyad at hjælpe de medvirkende med at holde fast i håbet om at skabe filmen.  "Nogle gange tilbragte jeg en uges tid med bare at prøve at indgyde dem håb, fordi de følte sig så modløse over situationen. Det var ikke altid, de kunne se en grund til at fortsætte med filmen. Men vi havde besluttet, Steen og jeg, at vi ville blive ved. For den historie, vi ville fortælle fra Syrien, kan opstå når som helst et andet sted. Historien om krig gentager sig, igen og igen. Måske kan vi, ved at fortælle den, medvirke til, at nogen lærer noget af den denne gang. Så det samme ikke sker i fremtiden," fortalte Fayyad i et interview i forbindelse med den danske premiere på CPH:DOX. 

Læs hele Dorte Hygum Sørensens interview med Feras Fayyad og Steen Johannessen Blandt Aleppos Frivillige hjælpere.

"De sidste mænd i Aleppo" har blandt andet modtaget prisen som bedste internationale dokumentarfilm ved Sundance Filmfestivalen og hovedprisen på CPH:DOX. 

Filmen er produceret af Søren Steen Jespersen for Larm Film og Kareem Abeed for AMC og er støttet af Det Danske Filminstitut.