enda

Steen Johannessen

(1972 – )

Klipper, instruktør. Født 1972. Steen Johannessen er en erfaren klipper af dokumentarfilm, blandt andet Søren Steen Jespersen og Nasib Farahs "Krigerne fra Nord" (2014), Nicole N. Horanyis "Motley's Law" (2015) og Sine Skibsholts "Dem vi var" (2016).

"De sidste mænd i Aleppo" (2017) er instrueret af Feras Fayyad med Johannessen som medinstruktør. Johannessen har også klippet filmen, der vandt den internationale dokumentarfilmkonkurrence på Sundance Filmfestivalen samt hovedprisen på CPH:DOX. Filmen var også nomineret til en Oscar.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Q's barbershop 2019 Konsulent DK/Dokumentarfilm
Den fortabte kriger 2018 Klipper DK/Dokumentarfilm
De sidste mænd i Aleppo 2017 Klipper, Co-instruktør DK/Dokumentarfilm
Motley's Law 2016 Klipper DK/Dokumentarfilm
Dem vi var 2016 Klipper DK/Dokumentarfilm
Børnesoldatens nye job 2016 Klipper DK/Dokumentarfilm
Forsøget 2014 Klipper DK/Dokumentarfilm
Krigerne fra Nord 2014 Klipper DK/Dokumentarfilm
Putins kys 2012 Klip DK/Dokumentarfilm
En detektiv i provinsen 1:3 2012 Klipper DK/Dokumentarfilm
En detektiv i provinsen 2:3 2012 Klipper DK/Dokumentarfilm
En detektiv i provinsen 3:3 2012 Klipper DK/Dokumentarfilm
Au pair 2011 Klip DK/Dokumentarfilm
Præsidenten 2011 Klipper DK/Dokumentarfilm
Mission kvindehandel 2010 Klip DK/Dokumentarfilm
Dagbog fra midten 2009 Klip DK/Dokumentarfilm
Usynlige piger 2009 Klip, Second life animation DK/Dokumentarfilm
Tine på tværs 2009 Klip DK/Dokumentarfilm
Et hul i himlen - når mor og far er i fængsel 2008 Klip DK/Dokumentarfilm
69 2008 Klip DK/Dokumentarfilm
Muhammedkrisen under huden 2007 Klip DK/Dokumentarfilm
AFR 2007 Sekvensklipper DK/Spillefilm
Den hemmelige krig 2006 Klip DK/Dokumentarfilm
To Damascus - a film on interpretation 2005 Klip DK/Dokumentarfilm
Boomerang drengen 2004 Klip DK/Dokumentarfilm
Det røde guld 2004 Klip DK/Dokumentarfilm
United States of Afganistan 2004 Klip DK/Dokumentarfilm
Himmelnattens kejser 2003 Produktion, Klip DK/Dokumentarfilm
Dogville Confessions 2003 Klipper DK/Dokumentarfilm
Model 2002 Klip DK/Dokumentarfilm
von Triers 100 øjne 2000 Klip DK/Dokumentarfilm
Le grand final 2000 Klip DK/Kort fiktion
Timbuktoo 2000 Klip DK/Kort fiktion
Tilfældets rapsodi 2000 Klip DK/Kort fiktion
It's a Game 1998 Klip DK/Kort fiktion
Tempo 1998 Tonemester DK/Eksperimentalfilm
The Day the Women Took Over or I Was a Teenage Neo-Impressionist 1998 Lyd DK/Kort fiktion
One Year 1997 Klip DK/Kort fiktion

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Audience Award: Warsaw Documentary Award 2017 Warszawa, Against Gravity 2017 De sidste mænd i Aleppo
Grand Prix 2017 Warszawa, Against Gravity 2017 De sidste mænd i Aleppo
Lower Silesia Marshal’s Grand Prix Special Mention 2017 Warszawa, Against Gravity 2017 De sidste mænd i Aleppo
The Mayor of Gdynia Award for Best Film 2017 Warszawa, Against Gravity 2017 De sidste mænd i Aleppo
The BYDGOSZCZ ART/DOC AWARD 2017 Warszawa, Against Gravity 2017 De sidste mænd i Aleppo
World Cinema Jury Prize: Documentary 2017 Sundance Film Festival 2017 De sidste mænd i Aleppo
DOX:AWARD 2017 CPH:DOX 2017 De sidste mænd i Aleppo
New Talent Award 2017 Docsbarcelona 2017 De sidste mænd i Aleppo
Honorable Mention 2017 Durham, Full Frame 2017 De sidste mænd i Aleppo
Full Frame Inspiration Award 2017 Durham, Full Frame 2017 De sidste mænd i Aleppo
THE REVA AND DAVID LOGAN GRAND JURY AWARD 2017 Durham, Full Frame 2017 De sidste mænd i Aleppo
Bedste Nordiske Dokumentarfilm 2017 Malmö Nordisk Panorama 2017 De sidste mænd i Aleppo
Best International Feature - Special Mention 2017 Auckland, Documentary Edge Festival 2017 De sidste mænd i Aleppo
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Dubai International Film Festival 2017-12-06 De sidste mænd i Aleppo
Torun, Camerimage 2017-11-11 De sidste mænd i Aleppo
Jihlava International Documentary Film Festival 2017-10-24 De sidste mænd i Aleppo
Moscow - Royal Danish Embassy 2017-10-18 De sidste mænd i Aleppo
Malmö Nordisk Panorama 2017-09-16 De sidste mænd i Aleppo
Seoul, EBS International Documentary Festival 2017-08-21 De sidste mænd i Aleppo
Dokufest Prizren 2017-08-04 De sidste mænd i Aleppo
Edinburgh International Film Festival 2017-06-21 De sidste mænd i Aleppo
Sydney Film Festival 2017-06-07 De sidste mænd i Aleppo
Cape Town, Encounters South African Int. Documentary Film Festival 2017-06-01 De sidste mænd i Aleppo
Docsbarcelona 2017-05-22 De sidste mænd i Aleppo
Amsterdam, IDFA 2017-05-20 De sidste mænd i Aleppo
Warszawa, Against Gravity 2017-05-12 De sidste mænd i Aleppo
München Documentary Festival 2017-05-04 De sidste mænd i Aleppo
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 2017-04-27 De sidste mænd i Aleppo
Istanbul Int. Film Festival 2017-04-06 De sidste mænd i Aleppo
Durham, Full Frame 2017-04-06 De sidste mænd i Aleppo
Haag, Amnesty Int. Movies that Matter Festival 2017-03-29 De sidste mænd i Aleppo
CPH:DOX 2017-03-16 De sidste mænd i Aleppo
Sundance Film Festival 2017-01-19 De sidste mænd i Aleppo
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 2003-04-25 Himmelnattens kejser
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.