Debutfilm Kød & blod får verdenspremiere i Berlin

BERLIN 2020. Sidse Babett Knudsen indtager en central rolle i Jeanette Nordahls debutspillefilm, 'Kød & blod', der er udtaget til Berlin Filmfestivalen i februar. Dramaet om kærlighed, sammenhold og fællesskabets destruktive magt har dansk premiere den 12. marts.

Jeanette Nordahls spillefilmdebut, 'Kød & blod', får verdenspremiere på Berlinalen, som det netop er annonceret fra den førende europæiske filmfestival. Filmen, der har manuskript af Ingeborg Topsøe, er inviteret til at deltage i Panorama, en sektion med fokus på modige og anderledes filmhistorier.

'Kød & blod', en familiefortælling i et kriminelt miljø i en dansk provinsby, kaster et nådesløst blik på kærlighed, sammenhold og fællesskabets destruktive magt.

Da Idas mor omkommer i en bilulykke, placeres den kun 17-årige pige hos sin moster og sine voksne fætre. Ida har ikke set sin mors side af familien i mange år, men hendes nye hjem er fyldt med kærlighed og varme. Ikke mindst på grund af familiens overhoved, den altdominerende Bodil, der holder sammen på det hele. Familiens kriminelle levevej bliver hurtigt hverdag for Ida, men det er ikke altid nemt at adskille vold og manipulation fra kærlighed og omsorg. Snart indser Ida, hvad hendes mor i sin tid flygtede fra.

Som den barske, men kærlige matriark ses Sidse Babett Knudsen, mens Ida spilles af debutanten Sandra Guldberg Kampp og hendes fætre af Joachim Fjelstrup, Elliott Crosset Hove og Besir Zeciri.

Berlin 2020

Berlin Filmfestivalen 2020 løber fra 20. februar til 1. marts.

Festivalen melder løbende ud om programmet over de kommende uger. Se mere på berlinale.de.

Jeanette Nordahl er uddannet fra den uafhængige filmskole Super16 i 2012. Hendes afgangsfilm 'Waiting for Phil' blev nomineret til en Robert i 2013, og hendes kortfilm 'Nylon' havde premiere på Göteborg Filmfestivalen i 2016. Manuskriptforfatter Ingeborg Topsøe, der spillefilmdebuterede med ’Charmøren’ i 2018, modtog samme år Danske Dramatikeres Talentpris.

Eva Jakobsen, Katrin Pors og Mikkel Jersin har produceret 'Kød & blod' for Snowglobe med støtte fra Filminstituttet, DR og FilmFyn. Filmen har dansk premiere den 12. marts.

En del danske film, både spillefilm og dokumentarer, har over årene haft premiere i Panorama. I 2019 var Omar Shargawi udtaget med 'Western Arabs', også produceret af Snowglobe, og i 2013 vandt Joshua Oppenheimers danskproducerede 'The Act of Killing' Panoramas publikumspris. Se Filminstituttets historiske oversigt over danske film på Berlin Filmfestivalen.