Der kommer en dag vinder FIPRESCI-pris i Haugesund

FESTIVAL. Jesper W. Nielsens "Der kommer en dag" vandt den internationale kritikerpris på filmfestivalen i Haugesund.

Jesper W. Nielsens drama om Elmer og Erik, der fjernes fra deres syge mor og anbringes på børnehjemmet Gudbjerg, vandt torsdag den såkaldte FIPRESCI-pris på Den Norske Filmfestival i Haugesund.

"Juryen berømmer regissøren for konsekvent å få fram kraftfulle og velproporsjonerte skuespillerprestasjoner fra hele rollegalleriet, spesielt fra de to barna i hjertet av historien" – citat fra juryen.

FIPRESCI-prisen uddeles af en jury, der består af internationale filmkritikere.

Juryens begrundelse (på norsk): "Denne filmen utspiller seg et sted mellom den mørke middelalderen og romalderen. Den dramatiserer et marerittaktig kapittel i vår historie med en følelsesmessig kraft og troverdighet som overskrider enkle paradigmer om godt og ondt. Juryen berømmer regissøren for konsekvent å få fram kraftfulle og velproporsjonerte skuespillerprestasjoner fra hele rollegalleriet, spesielt fra de to barna i hjertet av historien."

"Der kommer en dag" blev i foråret set af 245.000 biografgæster herhjemme og er en de tre Zentropa-film, der virkelig satte gang i biograf-omsætningen i årets første halvdel. Filmen udkommer på dvd den 1. september.

Filmen er produceret af Peter Aalbæk Jensen, Sisse Graum Jørgensen og Louise Vesth for Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut via Markedsordningen.

Læs mere om prisuddelingerne på festivalens hjemmeside.

Se alle danske filmpriser vundet i 2016.

FIPRESCI-prisen fra Haugesund

fipresci