enda

Jesper W. Nielsen

(1962 – )

Klipper og instruktør. Født 15/8 1962 (Jesper Westerlin Nielsen). Uddannet som klipper fra Den Danske Filmskole med afgang i 1986.

Har markeret sig som en stærkt personlig instruktør af film for børn og unge med kortfilmene 'Buldermanden' (1995), 'Lykkefanten' (1997) og 'Ogginoggen' (1997) - de to sidstnævnte blev efterfølgende 'sat sammen' til spillefilmen 'Forbudt for børn'. I 2002 lavede han med stor succes sin første spillefilm for voksne, komediedramaet 'Okay'.

W. Nielsen har siden arbejdet i både ind- og udland som instruktør på adskillige spillefilm og tv-serier såvel som klipper og manuskriptforfatter. Han var blandt andet instruktør på 'Borgen' sæson 2 og 3, 'Badehotellet' sæson 1, 'Dicte' sæson 2 og 'Greyzone'. Hans spillefilm 'Der kommer en dag' (2016) vandt 6 Robert-priser og én Bodil. I 2019 filmatiserede han Christian Jungersens bestseller 'Undtagelsen'.

Modtog Carl Th. Dreyer prisen i 2003.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Undtagelsen 2019 Instruktion DK/Spillefilm
Greyzone 2018 Instruktion Tv-serie
Der kommer en dag 2016 Instruktion DK/Spillefilm
Dicte 2 2014 Instruktion Tv-serie
Badehotellet 1 2013 Instruktion Tv-serie
Borgen 3 2013 Instruktion Tv-serie
Borgen 2 2011 Instruktion Tv-serie
Lykke 2011 Instruktør, Instruktør, 2. unit Tv-serie
Lykke 2010 Instruktion
Pagten 2009 Instruktion Tv-serie
De vilde svaner 2009 Manus DK/Spillefilm
I et spejl i en gåde 2008 Instruktion, Manus U/Spillefilm
Store planer 2005 Instruktion DK/Spillefilm
Doxa 2005 Klipper U/Spillefilm
Ørnen 2004 Instruktion Tv-serie
Manden bag døren 2003 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Okay 2002 Instruktion DK/Spillefilm
Hjælp! Jeg er en fisk 2000 Supplerende klip DK/Spillefilm
Solen er så rød 1999 Klip DK/Kort fiktion
Forbudt for børn 1998 Instruktion DK/Spillefilm
Hele herligheden 1998 Klip U/Spillefilm
Den sidste viking 1997 Instruktion DK/Spillefilm
Ogginoggen 1997 Instruktion DK/Kort fiktion
Lykkefanten 1997 Instruktion DK/Kort fiktion
De største helte 1996 Klip DK/Spillefilm
Buldermanden 1995 Instruktion DK/Kort fiktion
Cykelhelten 1995 Klip DK/Dokumentarfilm
Min fynske barndom 1994 Klip DK/Spillefilm
Hør nu synger stjernerne 1993 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Sort høst 1993 Klip DK/Spillefilm
Hjerter i slør 1992 Instruktion, Klip DK/Kort fiktion
Nat og dag - et moderne eventyr 1992 Klip DK/Kort fiktion
Bare løgn! 1991 Instruktørassistent DK/Kort fiktion
Farlig leg 1990 Klip DK/Spillefilm
Perfect World 1990 Klip DK/Eksperimentalfilm
Springflod 1990 Trailer DK/Spillefilm
Retfærdighedens rytter 1989 Instruktion, Klip DK/Kort fiktion
Tarzan Mama Mia 1989 B-klipper DK/Spillefilm
Time out 1988 Supplerende klip DK/Spillefilm
Ligusterkrigeren 1987 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Een gang strømer... 1987 B-klipper Tv-serie
Et skud fra hjertet 1986 Klippeassistent DK/Spillefilm
Hole in one 1983 Klip DK/Kort fiktion
Harry Klog 1983 Klip DK/Dokumentarfilm
De uanstændige 1983 Klippeassistent DK/Spillefilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Audience Award 2016 Lübeck, Nordische Filmtage 2016 Der kommer en dag
C.I.C.A.E. Award - Special Mention 2002 Locarno, Festival internazionale del film 2002 Okay
Audience Award 2016 Hamburg FilmFest GmbH 2016 Der kommer en dag
Bedste børne- og ungdomsfilm 2017 Kristiansand International Children's Film Festival 2017 Der kommer en dag
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Moscow - Royal Danish Embassy 2017-10-18 Der kommer en dag
Kristiansand International Children's Film Festival 2017-04-25 Der kommer en dag
Palm Springs International Film Festival 2017-01-05 Der kommer en dag
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2016-11-27 Der kommer en dag
Goa - Int. Film Festival of India 2016-11-20 Der kommer en dag
Tallinn Black Nights Film Festival 2016-11-11 Der kommer en dag
Lithuania Scanorama Film Forum 2016-11-03 Der kommer en dag
Lübeck, Nordische Filmtage 2016-11-02 Der kommer en dag
London Film Festival 2016-10-07 Der kommer en dag
Hamburg FilmFest GmbH 2016-09-29 Der kommer en dag
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2016-08-20 Der kommer en dag
Giffoni Film Festival 2016-07-15 Der kommer en dag
Taipei Film Festival 2007-06-22 Buldermanden
Shanghai International Film Festival 2004-06-05 Okay
Cannes, Festival de 2004-05-12 Store planer
Berlinale 2004-02-05 Manden bag døren
Göteborg International Film Festival 2004-01-23 Manden bag døren
Tallinn Black Nights Film Festival 2003-11-22 Manden bag døren
Hamburg FilmFest GmbH 2003-09-19 Manden bag døren
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2003-09-18 Okay
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2003-08-17 Manden bag døren
Jerusalem Int. Film Festival 2003-07-10 Okay
Moscow Int. Film Festival 2003-06-20 Okay
Göteborg International Film Festival 2003-01-24 Okay
Discovery - Scotland's Int. Film Fest for Children & Young People 2002-11-27 Buldermanden
Los Angeles, AFI Int. Festival 2002-11-07 Okay
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2002-08-17 Okay
Locarno, Festival internazionale del film 2002-08-01 Okay
Cannes, Festival de 2002-05-15 Okay
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.