enda

Jesper W. Nielsen

(1962 – )

Klipper og instruktør. Født 15/8 1962 (Jesper Westerlin Nielsen). Uddannet som klipper fra Den Danske Filmskole med afgang i 1986.

Har markeret sig som en stærkt personlig instruktør af film for børn og unge med kortfilmene 'Buldermanden' (1995), 'Lykkefanten' (1997) og 'Ogginoggen' (1997) - de to sidstnævnte blev efterfølgende 'sat sammen' til spillefilmen 'Forbudt for børn'. I 2002 lavede han med stor succes sin første spillefilm for voksne, komediedramaet 'Okay'.

W. Nielsen har siden arbejdet i både ind- og udland som instruktør på adskillige spillefilm og tv-serier såvel som klipper og manuskriptforfatter. Han var blandt andet instruktør på 'Borgen' sæson 2 og 3, 'Badehotellet' sæson 1, 'Dicte' sæson 2 og 'Greyzone'. Hans spillefilm 'Der kommer en dag' (2016) vandt 6 Robert-priser og én Bodil. I 2019 filmatiserede han Christian Jungersens bestseller 'Undtagelsen'.

Modtog Carl Th. Dreyer prisen i 2003.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Kategori
Undtagelsen 2020 Instruktion DK/Spillefilm
Greyzone 2018 Instruktion Tv-serie
Der kommer en dag 2016 Instruktion DK/Spillefilm
Dicte 2 2014 Instruktion Tv-serie
Badehotellet 1 2013 Instruktion Tv-serie
Borgen 3 2013 Instruktion Tv-serie
Borgen 2 2011 Instruktion Tv-serie
Lykke 2011 Instruktør, Instruktør, 2. unit Tv-serie
Lykke 2010 Instruktion
Pagten 2009 Instruktion Tv-serie
De vilde svaner 2009 Manus DK/Spillefilm
I et spejl i en gåde 2008 Instruktion, Manus U/Spillefilm
Store planer 2005 Instruktion DK/Spillefilm
Doxa 2005 Klipper U/Spillefilm
Ørnen 2004 Instruktion Tv-serie
Manden bag døren 2003 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Okay 2002 Instruktion DK/Spillefilm
Hjælp! Jeg er en fisk 2000 Supplerende klip DK/Spillefilm
Solen er så rød 1999 Klip DK/Kort fiktion
Forbudt for børn 1998 Instruktion DK/Spillefilm
Hele herligheden 1998 Klip U/Spillefilm
Den sidste viking 1997 Instruktion DK/Spillefilm
Ogginoggen 1997 Instruktion DK/Kort fiktion
Lykkefanten 1997 Instruktion DK/Kort fiktion
De største helte 1996 Klip DK/Spillefilm
Buldermanden 1995 Instruktion DK/Kort fiktion
Cykelhelten 1995 Klip DK/Dokumentarfilm
Min fynske barndom 1994 Klip DK/Spillefilm
Hør nu synger stjernerne 1993 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Sort høst 1993 Klip DK/Spillefilm
Hjerter i slør 1992 Instruktion, Klip DK/Kort fiktion
Nat og dag - et moderne eventyr 1992 Klip DK/Kort fiktion
Bare løgn! 1991 Instruktørassistent DK/Kort fiktion
Farlig leg 1990 Klip DK/Spillefilm
Perfect World 1990 Klip DK/Eksperimentalfilm
Springflod 1990 Trailer DK/Spillefilm
Retfærdighedens rytter 1989 Instruktion, Klip DK/Kort fiktion
Tarzan Mama Mia 1989 B-klipper DK/Spillefilm
Time out 1988 Supplerende klip DK/Spillefilm
Ligusterkrigeren 1987 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Een gang strømer... 1987 B-klipper Tv-serie
Et skud fra hjertet 1986 Klippeassistent DK/Spillefilm
Hole in one 1983 Klip DK/Kort fiktion
Harry Klog 1983 Klip DK/Dokumentarfilm
De uanstændige 1983 Klippeassistent DK/Spillefilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Audience Award 2016 Lübeck, Nordische Filmtage 2016 Der kommer en dag
C.I.C.A.E. Award - Special Mention 2002 Locarno, Festival internazionale del film 2002 Okay
Audience Award 2016 Hamburg FilmFest GmbH 2016 Der kommer en dag
Bedste børne- og ungdomsfilm 2017 Kristiansand International Children's Film Festival 2017 Der kommer en dag
Valhalla Award 2020 Santa Barbara Int. Film Festival 2020 Undtagelsen
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Santa Barbara Int. Film Festival 2020-01-15 Undtagelsen
Tallinn Black Nights Film Festival 2019-11-15 Undtagelsen
Lithuania Scanorama Film Forum 2019-11-07 Undtagelsen
Lübeck, Nordische Filmtage 2019-10-29 Undtagelsen
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2019-08-17 Undtagelsen
Moscow - Royal Danish Embassy 2017-10-18 Der kommer en dag
Kristiansand International Children's Film Festival 2017-04-25 Der kommer en dag
Palm Springs International Film Festival 2017-01-05 Der kommer en dag
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2016-11-27 Der kommer en dag
Goa - Int. Film Festival of India 2016-11-20 Der kommer en dag
Tallinn Black Nights Film Festival 2016-11-11 Der kommer en dag
Lithuania Scanorama Film Forum 2016-11-03 Der kommer en dag
Lübeck, Nordische Filmtage 2016-11-02 Der kommer en dag
London Film Festival 2016-10-07 Der kommer en dag
Hamburg FilmFest GmbH 2016-09-29 Der kommer en dag
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2016-08-20 Der kommer en dag
Giffoni Film Festival 2016-07-15 Der kommer en dag
Taipei Film Festival 2007-06-22 Buldermanden
Shanghai International Film Festival 2004-06-05 Okay
Cannes, Festival de 2004-05-12 Store planer
Berlinale 2004-02-05 Manden bag døren
Göteborg International Film Festival 2004-01-23 Manden bag døren
Tallinn Black Nights Film Festival 2003-11-22 Manden bag døren
Hamburg FilmFest GmbH 2003-09-19 Manden bag døren
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2003-09-18 Okay
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2003-08-17 Manden bag døren
Jerusalem Int. Film Festival 2003-07-10 Okay
Moscow Int. Film Festival 2003-06-20 Okay
Göteborg International Film Festival 2003-01-24 Okay
Discovery - Scotland's Int. Film Fest for Children & Young People 2002-11-27 Buldermanden
Los Angeles, AFI Int. Festival 2002-11-07 Okay
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2002-08-17 Okay
Locarno, Festival internazionale del film 2002-08-01 Okay
Cannes, Festival de 2002-05-15 Okay
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.