DFI støtter 10 nye danske computerspil

SPIL. Et læringsspil til tablets om sprogets opbygning, et multiplayer stikbold-spil til konsoller, et kulturhistorisk puzzle-spil til tablets, et lokations-baseret løbespil til smartphones, et socialt samarbejds-/overlevelses-spil til PC, tablets og smartphones – og fem andre computerspil har fået støtte fra DFIs Spilordning.

Efterårets ansøgningsrunde til Spilordningen er afsluttet – og fem spil har fået støtte til projektudvikling, mens fem har fået støtte til idéudvikling. Det Danske Filminstitut modtog i alt 44 ansøgninger, og kendetegnende for deltagelsen er ifølge spilredaktør Simon Løvind projekternes vidt forskellige karakter:

"Alsidigheden i projekttyperne har endnu engang været bemærkelsesværdig. Det gælder i forhold til fortælleformer og brug af spilteknologi og platforme, hvor vi spænder fra tablet-puzzlespil med kulturhistoriske referencer over fysisk spil på smartphone til eventbaseret arena-sportsspil på konsol – og det gælder i forhold til personerne bag, der tæller både garvede kræfter og nye talenter".

Spilordningen

Det Danske Filminstituts Spilordning støtter idéudvikling og projektudvikling til digitale spil til børn og unge, jf. "Filmaftalen 2011-2014". Ordningen råder over i alt 20 millioner kroner i aftaleperioden.

Støttemidlerne fordeles ved to årlige ansøgningsrunder. Ansøgningsfrister er i foråret og efteråret.

Ansøgninger bliver vurderet af en spilredaktion bestående af redaktør Simon Løvind, Det Danske Filminstitut samt de to eksterne redaktionsmedlemmer Thomas Vigild og Chris Mottes. Læs mere om Spilordningen.

Sidstnævnte arena-sportsspil, "Stikbold!", er i øvrigt nomineret i hovedkonkurrencen til Independent Games Festival (IGF) i San Francisco i 2014.

Læs mere om de nye projekt- og idéudviklingsstøttede spil nedenfor.

STØTTEDE SPIL - EFTERÅR 2013

Lets_dance2

 

Let´s Dance

 

Genre: Puzzle
Platform: Tablets
Producent: Kong Orange
Støttebeløb: DKK 466.000 (projektudvikling)

LET´S DANCE (arbejdstitel) er et puzzle-spil til tablets. Spilleren styrer Døden, der er ude at høste sjæle, men som ikke tåler sol og derfor kun kan bevæge sig i skyggen. Døden benytter de genstande og muligheder, der er et givet sted - både til at holde sig i skyggen og til at foresage det nødvendige dødsfald. En død rotte i brønden der drikkes fra, en våge i isen eller et uheld under slibningen af høst-leen. Fatale uheld for spillets karakterer, men vi ved, at Døden har en finger med i spillet. Døden er ikke en almindelig karakter - han har stil - og bevæger sig kun i dansetrin. Han er inspireret af de mange kulturhistoriske afbildninger, der findes af dødedans og af døden som en person, ikke mindst som 'Manden med een'. Spillet har tidligere været støttet til projektudvikling i efteråret 2012.
 


RunForYourLife

Run for your life

Genre: Motionsspil
Platform: Smartphone
Producent: Lucus ApS
Støttebeløb: DKK 330.000 (projektudvikling)

RUN FOR YOUR LIFE er et lokations-baseret løbespil til iOS og Android. Spillet udfolder sig under motions-løbeture, hvor spilleren prøver at gennemføre en historie med en række løbe-udfordringer. Spillerens løbehastighed påvirker flowet og udviklingen i de enkelte scenarier, der alle på humoristisk vis tager udgangspunkt i, at spilleren er på flugt fra en frygtelig fare. Hvert scenarie har et særligt tema, der kommer til udtryk gennem musik, lydeffekter og oplæsning. Historierne er inspireret af virkelige hændelser, men har også karakter af fantasirejser i stil med Tintins eventyr. Spillets gameplay tillader, at spilleren påvirker handlingen igennem sin løbeadfærd. Ved at løbe hurtigere eller langsommere kan spilleren fx undslippe akutte farer eller opsamle ressourcer.
 Stikbold

Stikbold!

Genre: Sport, local multiplayer
Platform: Konsol
Producent: Reignbros I/S
Støttebeløb: DKK 250.000 (projektudvikling)

STIKBOLD! er et hurtigt og sjovt spil for børn og unge i 2013, helt tilbage til dem der var børn i 1973. Spillet er løst baseret på 70'ernes og 80'ernes absolut mest populære tidsspilde i frikvarterene mellem hjemkundskab og træsløjd, og drager inspiration fra datidens ikoniske sportsstjerner, karakteristiske farveskemaer og klassiske film og TV-serier, som Björn Borg, Rocky, M.A.S.H. og Hill Street Blues. Stikbold! fokuserer på spillernes interaktion med hinanden og opfordrer til samarbejde, kammeratlig hånen og skulderlammere, både i og udenfor spillet. Stikbold! kan spilles af op til seks spillere. Alene enten som træning til opgøret mellem venner eller i den omfattende historie, der følger hovedpersonen Björns rejse fra falleret fiasko til toppen på den internationale Stikbold!-liga.


YderstHemmeligt

Yderst hemmeligt

Genre: Adventure, dokumentar
Platform: Tablet
Producent: Klassefilm ApS
Støttebeløb: DKK 620.000 (projektudvikling)

YDERST HEMMELIGT er et spil i adventure genren, men med både autobiografiske og dokumentarisk elementer. Omdrejningspunktet er spiller-karakteren "T", der søger sandheden om sine forældre, der begge var hemmelige agenter i den danske efterretningstjeneste under den kolde krig. Historien bygger på instruktøren Trine Laiers egen opvækst, og en del af materialet er dokumentarisk materiale fra hendes proces med at finde ud af, hvad forældrene egentlig foretog sig dengang, og hvordan deres verdensbillede afspejlede både den kolde krig og datidens teknologi. Spillet kombinerer træk, fra adventure-genren med minispil bygget over aktiviteter forbundet med koldkrig og efterretningsaktivitet. Dertil kommer elementer af animeret dokumentar.
 


Zumbie

Zumbie: Blind rage

Genre: Cooperative survival game
Platform: Smartphone, tablet, PC
Producent: Glitchnap I/S
Støttebeløb: DKK 270.704 (projektudvikling)

ZUMBIE: BLIND RAGE (arbejdstitel) er et socialt spil baseret på samarbejde mellem 2 til 100 spillere i samme rum. Spillet kræver to enheder, fx mobiltelefon og tablet i et lille setup eller mobiltelefon og computer med projektor i et stort setup. En spiller har rollen som 'Shooter', der enten har bind for øjnene eller ikke kan se skærm nummer to. De andre spillere har rollen som 'Spotters', der mundtligt skal hjælpe 'Shooter' med at lokalisere fjender. Shooter befinder sig i en virtuel verden, hvor en flok zombier kommer mod ham. Han kan ikke se dem, men han vender sig rundt i spilverdenen ved fysisk at dreje sig rundt om sig selv. Hans mobiltelefon fungerer som shotgun. De andre spillere - Spotters - er Shooters øjne. De råber beskeder om, hvorfra angrebene kommer og har til opgave - ud fra de informationer de har på deres skærm - at hjælpe Shooter til at skyde i den rigtige retning og overleve længst muligt.
 


EventyrMedOrd
 

Titel: EVENTYR MED ORD
Genre: Læringsspil
Platform: Tablet
Producent: Gamecraft
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)

 

EVENTYR MED ORD er et læringsspil om sprogets opbygning, der kan benyttes i folkeskolen. En stribe ord kobles til et billedforløb som i en tegneserie, men ved at bytte om på ordene i sætninger, forandres fortællingens forløb radikalt.
 

Lillefinger
 

Titel: LILLEFINGER - SKA´ VI LEGE?
Genre: Adventure / point'n'click
Platform: Tablet
Producent: Copenhagen Bombay Rights ApS
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)

 

LILLEFINGER - SKA´ VI LEGE? er et legende spil til tablet for mindre børn 3-6 år. Spillet kobler sig til den animerede TV-serie om 'Lillefinger'. I spillet kan barnet følge Lillefinger til skoven, vandet eller bakkerne, hvor det møder andre karakterer, som måske er bange eller keder sig. Så må spilleren hjælpe til og vende situationen til noget godt.
 

Mucisians
 

Titel: MUSICIANS
Genre: Musikspil / læringsspil
Platform: Smartphone og tablet
Producent: Kilowatt
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)

 

MUSICIANS er et legende læringsspil om musik og musikalske genrer for børn op til indskolingsalderen. Hvordan lyder det eksempelvis, når en reggea-guitarist hopper ind i et countryband, der jammer løs på banjo og vaskebræt?
 

SpaceOnEarth
 

Titel: SPACE ON EARTH
Genre: Bevægelsesbaseret mobilspil
Platform: Smartphone
Producent: Hybrid Play and Games
Støttebeløb: DKK (ideudvikling)

 

SPACE ON EARTH er et bevægeses- og lydbaseret mobilspil til de 10-16 årige. Spilleren har rollen som agent fra "Kontoret for overjordiske anliggender", der skal bevæge og lytte sig frem til de usynlige væsener fra planeten Artesurion.
 

TradefleetTycoon
 

Titel: TRADEFLEET TYCOON
Genre: Strategi / Edutainment
Platform: Smartphone og tablet
Producent: Pixel Pandemic ApS
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)

 

TRADEFLEET TYCOON er et historisk inspireret simulator-spil, hvor spilleren opbygger et forretningsemperie omkring handel og skibsfart. Gennem 250 år skal spilleren forsøge at blive verdens største skibsreder med en stor flåde af skibe og mange handelsruter.