Ditte Milsted Producer on the Move

CANNES 2017. Producer Ditte Milsted fra Profile Pictures er i år Danmarks deltager ved Producers on the Move, som afholdes under Cannes Festivalen.

Producer Ditte Milsted er årets danske deltager i Producers on the Move i Cannes. Her skal hun i løbet af fire dage fra den 19. til 22. maj sammen med 19 andre udvalgte producere møde en række vigtige europæiske filmbranchefolk og vil få lejlighed til at præsentere sine næste projekter samt brainstorme om nye europæiske koproduktioner.

Ditte Milsteds første spillefilm som producer, "Når Dyrene Drømmer", havde verdenspremiere i Cannes i 2014, og for to år siden var hun igen i Cannes som koproducer på den islandsk-danske spillefilm "Blandt mænd og får" / "Rams", som blev vinder af hovedprisen i sideprogrammet Un certain regard.

Milsted blev færdiguddannet som producer fra Den Danske Filmskole i 2011 og startede med producer Jacob Jarek fra hendes afgangshold produktionsselskabet Profile Pictures sammen med islandske Thor Sigurjonsson. Siden kom producer Caroline Schlüter Bingestam til.
 

Profile Pictures har markeret sig stærkt gennem årene, særligt det seneste halvår. Fra september 2016 til januar 2017 har det unge hold stået bag hele tre spillefilmpremierer: Rasmus Heisterbergs Bodil-vinder "I blodet" og Ali Abbasis "Shelley" – begge debutspillefilm – samt Fenar Ahmads film nummer to, "Underverden", der blev både en stor publikum- og anmeldersucces. Den 18. maj har selskabet premiere på spillefilmdebuterende Jens Dahls "3 ting" med Nikolaj Coster-Waldau og Birgitte Hjort Sørensen i hovedrollerne. Fælles for de fire film er, at de er lavet med nye instruktørnavne og på begrænsede budgetter.


Ditte Milsted er også dansk koproducer på en række internationale spillefilm. Foruden "Blandt mænd og får" er det den dansk-islandske "Paris of the North" fra 2014 og den islandsk-danske spillefilm "Under the Tree", der er i postproduktion.

 

Internationalt orienteret

"Et af vores klare mål, da vi etablerede Profile Pictures, var, at selskabet skulle være internationalt orienteret fra start," fortæller Ditte Milsted. "Det er som oftest noget, der kommer senere hos ny-etablerede produktionsselskaber, men vi fokuserede på at lave koproduktioner og udvikle film, som kunne være attraktive på det internationale marked. Både fordi vi så det som en nødvendig strategi, men også fordi vi havde meget lyst til det som producere."

"Vi har haft nogle vanvittig travle, intense og også sjove år, der har budt på meget lange arbejdsdage, fantastiske anmeldelser, et dejligt publikum og fornemme priser. Vi føler, at vi har bevist, at vi kan producere film på et højt kunstnerisk og konkurrencedygtigt niveau – og på begrænsede budgetter. Vores næste projekter har højere budgetter, og vi ser frem til at kaste os ud i nye koproduktioner, gerne som hovedproducent.

Derfor er det virkelig vigtigt, at jeg kan deltage ved dette års Producers on the Move, hvor jeg konkret vil tage to af vores næste projekter under armen og præsentere dem. Det drejer sig om en tysk-dansk koproduktion med produktionsselskabet Wúste Film i Hamburg og en engelsksproget produktion, der kræver et ret betydeligt budget, og som vi er ved at lave aftaler om med koproducere."

 

 

Producers on the Move

Organisationen European Film Promotion afholder hvert år Producers on the Move under Cannes Festivalen med det formål at styrke nye produceres netværk. Mange af dem, som gennem årene har deltaget, har stadig kontakt med hinanden og udvikler ideer sammen til koproduktioner.

Fra 2015 strammede European Film Promotion kriterierne og begrænsede antallet af deltagere til 20 for at øge fokus på producere, der har erfaring med at koproducere og har fået vist deres film uden for hjemlandet. Det Danske Filminstitut og de andre landes tilsvarende organisationer indstiller hver en producer, og European Film Promotion udvælger derefter de 20 deltagere.

Producers on the Move er støttet af Creative Europe, der også står bag Shooting Stars i Berlin.

Se alle de udvalgte producere på EFP's hjemmeside: Producers on the Move