enda

Ditte Milsted

(1982 – )

Producer. Født 12/12 1982. Uddannet som producer på Den Danske Filmskole i 2011. Har gennemført EAVE Producers Workshop i 2015. Fik en BA i film- og medievidenskab fra Københavns Universitet i 2007.

Milsteds første spillefilm som producer var 'Når dyrene drømmer' (2014), der havde verdenspremiere på Cannes Film Festival. Hun har siden været executive producer på danske film som 'I blodet' (2016), 'Underverden' (2017), '3 ting' (2017) og 'Valhalla' (2019).

Foruden danske produktioner står Milsted også bag en række internationale ko-produktioner. Hun debuterede som ko-producer med den islandske spillefilm 'Blandt mænd og får' (2015), der har modtaget en lang række priser, blandt andet hovedprisen i programmet Un certain regard på Cannes Festivalen og siden islandske 'Under træet' (2018) og tyske 'Giraffe' (2019).

I 2011 etablerede Milsted, sammen med producerne Jacob Jarek og Thor Sigurjonsson, produktionsselskabet Profile Pictures.

I 2017 blev Milsted udvalgt til Producers on the Move, den europæiske brancheplatform for unge producere, der finder sted hvert år under Cannes Festivalen.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Giraffe 2019 Co-producer U/Spillefilm
Fogedretten 2019 Executive producer Fiktionsserie
Valhalla 2019 Executive producer DK/Spillefilm
Under Træet 2018 Co-producer U/Spillefilm
Underverden 2017 Executive producer DK/Spillefilm
3 ting 2017 Executive producer DK/Spillefilm
I blodet 2016 Executive producer DK/Spillefilm
Lukas & The Aspies 2015 Line producer DK/Kort fiktion
Riders 2015 Producer, Line producer DK/Kort fiktion
Blandt mænd og får 2015 Co-producer U/Spillefilm
Når dyrene drømmer 2014 Producer DK/Spillefilm
Paris of the North 2014 Co-producer U/Spillefilm
Weekendfar 2013 Producer DK/Kort fiktion
Spies og Glistrup 2013 Associate producer DK/Spillefilm
Tabu 2012 Produktion DK/Kort fiktion
Min bror Karim 2011 Producer DK/Kort fiktion
Parykatelieret 2011 Producer DK/Dokumentarfilm
Mormor og Bob 2007 Instruktion, Foto, Klip, Lyd DK/Dokumentarfilm
Daddy-O 2006 Scripter DK/Kort fiktion
Les amours perdus 2005 Scripter DK/Kort fiktion

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Bedste Kortfilm 2013 Giffoni Film Festival 2013 Weekendfar
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Malmö, BUFF 2015-03-09 Når dyrene drømmer
Torun, Camerimage 2014-11-15 Når dyrene drømmer
Stockholm International Film Festival 2014-11-05 Når dyrene drømmer
Morelia International Film Festival 2014-10-17 Når dyrene drømmer
Sao Paulo Int. Film Festival 2014-10-16 Når dyrene drømmer
London Film Festival 2014-10-08 Når dyrene drømmer
SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic of Catalonia 2014-10-03 Når dyrene drømmer
Bergen International Film festival 2014-09-24 Når dyrene drømmer
Malmö Nordisk Panorama 2014-09-19 Weekendfar
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2014-09-18 Når dyrene drømmer
Austin Fantastic Fest 2014-09-18 Når dyrene drømmer
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2014-08-16 Når dyrene drømmer
Melbourne Film Festival 2014-07-31 Når dyrene drømmer
Bucheon International Fantastic Film Festival 2014-07-17 Når dyrene drømmer
Wellington - New Zealand Film Festival 2014-07-17 Når dyrene drømmer
Montreal Fantasia Int Film Festival 2014-07-17 Når dyrene drømmer
München International Film Festival 2014-06-27 Når dyrene drømmer
Sydney Film Festival 2014-06-04 Når dyrene drømmer
Semaine de la Critique, Cannes 2014-05-15 Når dyrene drømmer
Cannes, Festival de 2014-05-14 Når dyrene drømmer
Thessaloniki International Film Festival 2013-11-01 Weekendfar
Lübeck, Nordische Filmtage 2013-10-30 Weekendfar
Giffoni Film Festival 2013-07-19 Weekendfar
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.