Første danske HBO Europe-serie Kamikaze får grønt lys

PUBLIC SERVICE PULJEN. Annette K. Olesen begynder optagelserne på den første danske HBO Europe-serie, 'Kamikaze', til januar. Serien er skrevet af Johanne Algren og produceret af Ditte Milsted fra Profile Pictures.

'Kamikaze' har netop fået grønt lys til at begynde optagelser til januar. Serien er den første danske originalproduktion fra HBO Europe og består af otte afsnit, der alle instrueres af Annette K. Olesen efter manuskript af Johanne Algren. 

'Kamikaze' er baseret på Erlend Loes roman 'Muleum' og fortæller historien om rigmandsdatteren Julie, der kort efter sin 18-års fødselsdag mister sine forældre og bror, som bliver dræbt i et flystyrt i Uganda. Familiens sidste ord tikker ind på SMS kort inden styrtet: "Vi styrter. Elsker dig. Gør som du vil. Far."

Julie er efterladt alene i et kæmpe palæ med to dyre biler i garagen og har i princippet alt det, andre kun drømmer om: ungdom, skønhed og penge – masser af penge. Men alligevel har hun mistet alt, og nu må hun ud i en eksistentiel kamp for at finde tilbage til livet. 

"Jeg kan ikke komme i tanke om en bedre historie at fortælle et publikum i disse år. Det unge menneske, der har alt og intet på samme tid. Som ser meningsløsheden og rejser igennem det hele og ender med at mærke livet, ikke udefra, men indefra," udtaler Johanne Algren.

Om holdet

Algren fik sidste år sin debut som manuskriptforfatter med 'Holiday', som hun skrev sammen med instruktør Isabella Eklöf. Filmen var udtaget til konkurrence på den prestigefyldte Sundance-festival og vandt herhjemme Bodil-prisen for årets bedste danske film. Algren har desuden mange års erfaring som forfatter og har skrevet flere ungdomsromaner, blandt andet 'Louis liv', som blev nomineret til Kulturministeriets børnebogspris. Ved siden af forfatterskabet har hun arbejdet som radio- og tv-vært på Danmarks Radio. 

Annette K. Olesen debuterede i 2002 med dramaet 'Små ulykker', der var udtaget til hovedkonkurrencen på Berlinalen. Siden har hun blandt andet stået bag Dogme-filmen 'Forbrydelser' og 'Lille Soldat', der begge ligeledes konkurrerede i Berlin. Hun har desuden været episodeinstruktør på serier som 'Borgen' og 'Bankerot', mens hun begik sin første genrefilm med 'Skytten' fra 2013. 

'Kamikaze' produceres af Ditte Milsted, der står i spidsen for det danske produktionsselskab Profile Pictures, som bl.a. har produceret 'Underverden', 'Valhalla' og sæson tre af 'Bedrag'. 

Serien er støttet af Public Service Puljen og får premiere i alle lande, der hører under HBO Europe. Premieredatoen er endnu uvis.