DOXBIO's efterårsprogram

DOKUMENTAR. DOXBIO byder i efteråret 2016 på tre danske dokumentarpremierer, nemlig "BUGS", "Jacob Holdt: Mit liv i billeder" og "Amateurs in Space".

Der er biller på menuen, Jacob Holdt på plakaten og amatør-astronauter i verdensrummet, når DOXBIO ruller programmet for efteråret ud. Filmene er skabt af henholdsvis Andreas Johnsen, Niels-Ole Rasmussen og Max Kestner.

"BUGS" – premiere 7. september

Et lille hold af professionelle madentusiaster fra Nordic Food Lab i København rejser verden rundt på et gastronomisk eventyr for at lære af de lande, hvor termitdronninger og gedehams bliver betragtet som delikatesser. Alt tyder på, at insekter bliver en almindeligt at spise i fremtiden – også i Danmark.

Filmen er instrueret af Andreas Johnsen ("Kidd Life", "Ai Weiwei: The Fake Case") og produceret af Sigrid Jonsson Dyekjær for Danish Documentary Production.

"Jacob Holdt: Mit liv i billeder" – premiere 5. oktober

Filmen går helt tæt på mennesket og fotografen Jacob Holdt. Vi er med på en road-trip til fortiden, hvor han blandt andet genbesøger medvirkende i sine ikoniske Amerikanske Billeder. Hans ekstreme ja-filosofi og evne til at møde mennesker med åbenhed har sikret Jacob Holdt et temmelig begivenhedsrigt liv.

Filmen er instrueret af Niels-Ole Rasmussen og produceret af Dorte Servé for Copenhagen Film & TV.

"Amateurs in Space" – premiere 2. november

Ny film om vovemod og menneskets utrættelige stræben fremad og opad. Kristian von Bengtson og Peter Madsen deler en fælles drengedrøm om at rejse ud i rummet i deres egen raket. Støttet af donorer og frivillige går de i gang med arbejdet, men snart må de sande, at selv små forhindringer kan bremse store visioner.

Filmen er instrueret af Max Kestner og produceret af Sigrid Jonsson Dyekjær for Danish Documentary Production.

Alle tre film er produceret med støtte fra Det Danske Filminstitut.