Dræberne fra Nibe åbner stærkt

BIOTAL. Publikum har taget Ole Bornedals "Dræberne fra Nibe" til sig. Siden premieren torsdag er den blevet vist til 64.000 biografgæster – med forpremierer er filmen oppe på 70.000 billetter.

"Dræberne fra Nibe" åbner flot i biograferne med 64.000 solgte billetter i premiereweekenden, hvilket er Ole Bornedals største premiereweekend i Danmark til dato. Ikke overraskende er filmen særligt populær i det nordjyske.

"Det er gået helt fantastisk. I forhold til resten af landet, har vi ekstra stort salg til filmen i Nordjylland – også i Hjørring. Og den går rigtig godt i hele landet", udtaler Benny Bruun, biografdirektør i Hjørring til VendelboPosten.

Se oversigt over aktuelt billetsalg

Filmen handler om de to jyske håndværkere og venner Ib og Edward, der er kørt sur i deres livløse ægteskaber med konerne Gritt og Ingrid, og leger med tanken om at leve det søde liv for de sorte penge, de har gemt. Efter et kæmpe skænderi med deres koner hyrer de i en brandert en russisk lejemorder til at gøre det af med dem. Men de har undervurderet Gritt og Ingrid, og det bliver starten på en vanvittig rejse, hvor Ib og Edward til deres skræk selv får en lejemorder på nakken.

Biografåret 2017

Udover "Dræberne fra Nibe" er der ni andre premieresatte danske spillefilm i første halvdel af 2017.

Se oversigt over kommende danske spillefilm

Fenar Ahmads actionfilm “Underverden” er næste danske spillefilm, der får biografpremiere. Fra torsdag den 19. januar kan hævndramaet ses over hele landet. 

"Jeg viser konsekvensen af vold. Jeg laver en actionfilm, der er sexet og sej, som de unge vil se – men den kritiserer vold. Jeg har pakket en antikrigsfilm ind i en ninjafilm”, fortæller Fenar Ahmad i interviewet Lad os fremhæve sejrene.

Soundvenue, der er tidligt ude med sin anmeldelse, giver filmen seks stjerner og flotte ord med på vejen.