Dramaserien Mercur på TV 2 Charlie

TV-PREMIERE. TV 2 Charlie byder de næste ni søndage på drama og masser af populærmusik fra de sene halvtredsere og tidlige tressere, når der blændes op for kanalens nye tv-serie "Mercur".

Fra mandag den 6. marts og de ni følgende søndage inviterer TV 2 Charlie på dramaserien "Mercur" med rock og rul og populærmusik fra halvtredserne og tresserne.

Historien er inspireret af virkelige begivenheder fra årene 1958-1962, hvor Radio Mercur sendte fra et skib i internationalt farvand i Øresund. Før Radio Mercur havde Danmark kun to radiokanaler, som begge var styret af Statsradiofonien – det senere Danmarks Radio – og der spillede man kun klassisk musik.

Public Service Puljen

Det Danske Filminstituts Public Service Pulje støtter udvikling og produktion af dansk tv-drama og tv-dokumentar samt programmer til børn og unge inden for alle genrer.

Ved støttetildelingen lægges der vægt på, at programmet i al væsentlighed lever op til ordningens public service-målsætninger om originalitet, betydning og kvalitet.

Læs mere

Serien følger de tre hovedkarakterer Flemming, Anne-Marie og Jan, der har fået nok af den klassiske musik og derfor udfordrer det rigide monopol. De vil lave kommerciel radio, hvor man kan høre populærmusik. Og i serien bliver der rig lejlighed til at høre masser af originale hits fra den tid.

Andreas Jessen, Neel Rønholt og Jon Lange har de tre bærende roller. Desuden medvirker blandt andet Peter Gantzler, Stephania Potalivo, Steen Stig Lommer, Charlotte Fich, Jesper Lohmann, Ken Vedsegaard og Rasmus Botoft.

"Mercur" er baseret på en idé af Jesper Malmose og Adam Price, og tv-produktionsselskabet SAM Productions står bag serien, der har Søren Frellesen som hovedforfatter og Charlotte Sachs Bostrup som konceptuerende instruktør.

Stine Meldgaard og Sven Clausen har produceret, og Filminstituttets Public Service Pulje har støttet.

Serien satte med den første visning mandag den 6. marts seerrekord på TV 2 Charlie. Seertallet på 621.000 var næsten dobbelt så højt som kanalens hidtidige seerrekord på 367.000.

Læs interview med Meta Louise Foldager Sørensen, producer og direktør for SAM Productions, der har produceret "Mercur" samt den kommende serie på Kanal 5, "Gidseltagningen".

 

"Mercur" på TV 2 Charlie
På søndage kl. 20.45

Trailer