Du forsvinder får international premiere i Toronto

FESTIVAL. Peter Schønau Fogs drama "Du forsvinder" med Trine Dyrholm og Nikolaj Lie Kaas i hovedrollerne er inviteret til Toronto Filmfestivalen, en af sensommerens filmsværvægtere med start den 7. september. En række internationale film med dansk deltagelse er også med i årets program.

Toronto Filmfestivalen, der hvert år i september trækker et stort opbud af købere, branchefolk og helt almindelige filmelskere til den canadiske storby, udgør en vigtig platform for lanceringen af kunstneriske film til det nordamerikanske publikum.

Udvalgt til årets festival, der løber fra 7. til 17. september, er Peter Schønau Fogs drama "Du forsvinder". Filmen fik rosende ord med på vejen fra anmelderne ved den danske premiere i april. Filmen har siden rundet næsten 192.000 billetter.

I Toronto deltager "Du forsvinder" i programmet Special Presentation og får hermed sin første internationale visning.

"Du forsvinder" er Peter Schønau Fogs anden spillefilm efter den anmelderroste debut "Kunsten at græde i kor" fra 2007, der også blev vist på Toronto Filmfestivalen.

Mere om Du forsvinder

"Du forsvinder", der er baseret på Christian Jungersens roman af samme navn, handler om at miste fodfæstet og sætter fokus på spørgsmålet om, hvorvidt vi har en fri vilje eller er styret af hjernens kemi.

Mia er gift med den succesrige skoleleder Frederik, som afsløres i at have begået et alvorligt underslæb. Har han gjort det af egen fri vilje, eller er han blevet ramt af en personlighedsforandring på grund af en hjernesvulst? Mia forsøger desperat at finde ud, hvad der er sket, og hvilken mand hun egentlig er gift med, og hun vil gøre alt for at redde sit ægteskab og sin familie. Men hvis Mias tre lykkeligste år var sammen med Frederik, mens han var hjerneskadet, hvem var hun så gift med før? 

Nikolaj Lie Kaas spiller Frederik, mens Trine Dyrholm ses i rollen som Mia. Blandt de øvrige medvirkende er Michael Nyqvist, Mikkel Boe Følsgaard og Lars Knutzon. Schønau Fog har selv skrevet manuskriptet til filmen, og Louise Vesth har produceret for Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Filmen er tilgængelig via streaming fra 21. august og udkommer på dvd og Blu-ray den 31. august.

Allerede udmeldt til Toronto

"A Drowning Man" af Mahdi Fleifel deltager i kortfilmkonkurrencen Short Cuts. Filmen havde premiere på Cannes Festivalen i maj og er produceret af Signe Byrge Sørensen for Final Cut for Real med udviklingsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Der er dansk deltagelse, både foran og bag kameraet, i en række internationale koproduktioner. Flere har modtaget støtte fra Det Danske Filminstituts koproduktionspulje, der fremmer danske filmfolks deltagelse i internationale film for at styrke det kreative og økonomiske samarbejde på tværs af grænser:

  • Borg/McEnroe af Janus Metz / dansk producer SF Studios / DFI-støtte / ÅBNINGSFILM PÅ TORONTO
  • Good Favour af Rebecca Daly / dansk producer Final Cut for Real / DFI-støtte
  • A Sort of Family af Diego Lerman / dansk producer Snowglobe
  • The Square af Ruben Östlund / dansk producer Coproduction Office / DFI-støtte / GULDPALMEVINDER 
  • Thelma af Joachim Trier / dansk producer Snowglobe / DFI-støtte
  • Under the Tree af Hafsteinn Gunnar Sigurdsson / dansk producer Profile Pictures / DFI-støtte
  • Wajib af Annemarie Jacir / dansk producer Snowglobe
  • What Will People Say af Iram Haq / dansk associate producer Snowglobe

Toronto Filmfestivalen melder fortsat ud om film i programmet i løbet af de kommende uger.

Toronto Filmfestival 7.-17. september

Trailer til Du forsvinder