Efter Berlin: Kød & blod klar til dansk premiere

PREMIERE. 'Kød & blod' blev kaldt "en imponerende dansk debut" ved verdenspremieren på Berlin Filmfestivalen for et par uger siden. Nu er instruktør Jeanette Nordahl og manuskriptforfatter Ingeborg Topsøe snart aktuelle herhjemme med deres film, hvor de bruger mafiagenren som inspirationskilde til historien om en lille familieklan på det kriminelle overdrev.

En "snigende ubehagelig og spændende scandi-krimi", skrev den britiske avis The Guardian, da 'Kød & blod' blev vist på Berlin Filmfestivalen i februar.

Jeanette Nordahls spillefilmdebut, der er skrevet af Ingeborg Topsøe, havde verdenspremiere på festivalen i sektionen Panorama, der lægger særlig vægt på modige og anderledes filmhistorier.

Også filmbranchebladet Screen havde ros til filmen som en "imponerende dansk debutfilm" med en "klar instruktørstemme, der får det bedste frem i alle". Variety fremhævede hovedskuespillerne Sandra Guldberg Kampp og Sidse Babett Knudsen for deres gennemslagskraft, og her bliver Kampp endda sammenlignet med en ung Scarlett Johansson i sin fremstilling af hovedpersonen Ida, som hun gør med "ordknap, stram overbevisning".

Efter den positive modtagelse i Berlin meldes det desuden, at filmen er blevet solgt til distribution i en række lande, blandt andet Frankrig og England.

"Vi kalder det et mafiadrama"

Nu er 'Kød & blod' på vej til de danske biografer. Den 12. marts blændes op for dramaet om en familie og deres kriminelle levevej et sted i Danmark. Se interview med Jeanette Nordahl og Ingeborg Topsøe, der kalder deres film "et mafiadrama":

'Kød & blod' tager sin begyndelse, da Idas mor omkommer i en bilulykke. Den kun 17-årige pige placeres hos sin moster og sine voksne fætre, som hun ikke har set i mange år. Men hendes nye hjem er fyldt med kærlighed og varme, ikke mindst på grund af familiens overhoved Bodil, der holder sammen på det hele. Familiens kriminelle liv bliver hurtigt hverdag for Ida, men det er ikke altid nemt at adskille vold og manipulation fra kærlighed og omsorg. Snart indser Ida, hvad hendes mor i sin tid flygtede fra.

Ud over Sidse Babett Knudsen i rollen som Bodil og Sandra Guldberg Kampp som Ida ses Joachim Fjelstrup, Elliott Crosset Hove og Besir Zeciri i rollerne som Idas tre fætre.

Jeanette Nordahl og Ingeborg Topsøe har tidligere samarbejdet med kortfilmen 'Nylon', der havde premiere på Göteborg Filmfestivalen i 2016.

Nordahl er uddannet fra den uafhængige filmskole Super16 i 2012. Hendes afgangsfilm 'Waiting for Phil' blev nomineret til en Robert i 2013. Mens hun studerede, arbejdede hun som instruktørassistent på blandt andet 'Kvinden i buret', 'Fasandræberne' og tv-serien 'Borgen'. Topsøe, der spillefilmdebuterede med 'Charmøren' i 2018, modtog samme år Danske Dramatikeres Talentpris.

Eva Jakobsen, Katrin Pors og Mikkel Jersin har produceret 'Kød & blod' for Snowglobe med støtte fra Det Danske Filminstitut, DR og FilmFyn. Filmen har dansk premiere i biografer over hele landet fra 12. marts.

Holdet på den røde løber i Berlin: Elliott Crosset Hove, Ingeborg Topsøe, Sidse Babett Knudsen, Sandra Guldberg Kampp, Jeanette Nordahl, Joachim Fjelstrup, Katrin Pors, Eva Jakobsen, Mikkel Jersin og (siddende) Besir Zeciri. Foto: Sanne Juncker Pedersen