El-Toukhy laver kærlighedskomedie

PRODUKTION. Instruktør May el-Toukhy har samlet et stærkt cast til sin debutspillefilm "Lang historie kort" om den svære kærlighed. Optagelserne starter i maj med Mille Lehfeldt, Jens Albinus, Trine Dyrholm og svenske Ola Rapace på rollelisten.

Man starter sin rejse ind i et parforhold fuld af håb, men alligevel ender det for rigtigt mange i et brud. Det er netop den komplicerede kærlighed og voksenlivets udfordringer, der er omdrejningspunktet i May el-Toukhys debutspillefilm "Lang historie kort". Filmen er et humoristisk portræt af en gruppe venner og deres højdepunkter og nedture i jagten på romantisk forløsning.

"Med et overskud af energi og fortællelyst kaster de sig over det eviggyldige emne – kærlighed." – Steen Bille

"I vores del af verden vælger vi ikke længere hinanden under tvang eller af pligt for at sikre familiens overlevelse. Vi vælger primært hinanden af lyst, og derfor kan det være svært at håndtere, når forholdet viser sig at være fuld af fejl og mangler og ikke lever op til det, vi drømte om. Jeg ønsker med denne film at slå et slag for det uperfekte kærlighedsliv – som er virkeligheden for de fleste, selvom det måske ikke ser sådan ud," siger instruktør May el-Toukhy. 

"Lang historie kort" er støttet af Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Steen Bille, som udtaler:

"Det har været en fornøjelse at følge udviklingen af 'Lang historie kort', der er skabt af nye talenter fra Den Danske Filmskole. Med et overskud af energi og fortællelyst kaster de sig over det eviggyldige emne – kærlighed. Hvor vi finder den, hvorfor vi mister den og endelig og heldigvis: hvordan vi opdager den på ny."

På filmens rolleliste er blandt andre Mille Lehfeldt, Jens Albinus, Trine Dyrholm, Peter Gantzler, Janus Nabil Bakrawi og svenske Ola Rapace. Maren Louise Käehne har skrevet manuskript sammen med May el-Toukhy. Caroline Blanco og Christian Potalivo producerer for Miso Film.

"Lang historie kort" starter optagelser midt i maj på locations i København og på Nordfyn. Der er forventet premiere i marts 2015.