enda
Person

May el-Toukhy

(1977 – )

Instruktør. Født 17/8 1977. Opvokset i Storkøbenhavn med en dansk mor og en egyptisk far. Uddannet fra Den Danske Scenekunstskole (tidl. Statens Teaterskole) i 2002. Uddannet som instruktør fra den Den Danske Filmskole i 2009.

el-Toukhy har instruereret en lang række radiodramaer og tv-serier. Hun debuterede som spillefilminstruktør i 2015 med kærlighedskomedien ''Lang historie kort'', en ensemblefortælling med blandt andet Mille Lehfeldt, Trine Dyrholm, Jens Albinus og Danica Curcic på rollelisten. Filmen vandt en Bodil for bedste manuskript og for bedste kvindelige hovedrolle samt en Robert for bedste kvindelige birolle.

el-Toukhys anden spillefilm ''Dronningen'' (2019), som hun har skrevet i samarbejde med Maren Louise Käehne, vandt publikumprisen på Sundance Filmfestival samt tre priser ved Göteborg Filmfestival, nemlig hovedprisen for bedste nordiske film, publikumsprisen og for bedste skuespiller til Trine Dyrholm. Filmen vandt Nordisk Råds Filmpris 2019.

el-Toukhy har instrueret flere afsnit af ''Herrens veje'' sæson 1 (2017).
Filmografi
Titel År Funktion Kategori
Dronningen 2019 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
Herrens veje 1 2017 Instruktion Tv-serie
Arvingerne 3 2017 Instruktion Tv-serie
Lang historie kort 2015 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
Borgen 1 2010 Instruktørassistent Tv-serie
Stykke for stykke 2009 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion
Camping 2009 2. instruktørassistent DK/Spillefilm
Mors dag 2005 Instruktion, Producer, Manuskript DK/Kort fiktion
Min velsignede bror 2003 Instruktion, Manus, Foto DK/Dokumentarfilm
5 hjerteslag 2003 Instruktion Antologi
Stereo 2001 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion

ARTIKLER OG NYHEDER