Trine Dyrholm er 'Dronningen' i ny dansk film

PRODUKTION. Trine Dyrholm spiller hovedrollen i May el-Toukhys nye spillefilm, ’Dronningen’, der har forventet premiere i marts 2019.

Optagelserne er netop afsluttet til det psykologiske drama ’Dronningen’, som er May el-Toukhys anden spillefilm efter debutfilmen ’Lang historie kort’ fra 2015.

I filmen spiller Trine Dyrholm rollen som Anne, der regerer med stor myndighed i sit eget liv. Hun er succesfuld og kompromisløs i sit virke som advokat og lykkelig gift med lægen Peter, med hvem hun har to døtre. Men da hun forfører sin 17-årige stedsøn, Gustav, sætter hun alt over styr. 

Manuskriptet er skrevet af Maren Louise Käehne i samarbejde med instruktøren. Makkerparret stod også bag el-Toukhys 'Lang historie kort', der blev tildelt en Bodil for årets manuskript og kvindelige hovedrolle. 

Foruden Trine Dyrholm, der vandt en Robert for sin birolle i ’Lang historie kort’, besættes rollerne som henholdsvis stedsøn og ægtemand af Gustav Lindh og Magnus Krepper, som er kendt for sin medvirken i dramaserien ’Liberty’. Derudover prydes rollelisten af blandt andre Preben Kristensen, Mads Wille og Stine Gyldenkerne.

’Dronningen’ produceres af Caroline Blanco og René Ezra for Nordisk Film Production med støtte fra Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Morten Giese. 

Filmen har premiere den 28. marts og er en del af Biografklub Danmarks program.