Nordisk Film Prisen til May el-Toukhy

CPH PIX. Nordisk Film Prisen blev ved åbningen af CPH PIX torsdag den 27. oktober overrakt til filminstruktør May el-Toukhy. Prisen var ledsaget af 110.000 kr.

May el-Toukhy debuterede i 2015 med spillefilmen "Lang historie kort", som hun havde instrueret og selv været en af to manuskript forfattere på.  Hun har gennem flere år lavet kortfilm, radiodrama og teater samt været instruktørassistent, og til januar kan man se frem til hendes instruktørarbejde på tredje sæson af DR's "Arvingerne".

Med udgangspunkt i "Lang historie kort", hedder det blandt andet i begrundelsen:

"Filmens store galleri af kvinder, med deres indbyrdes relationer og kærligheds-forvirrede kontroverser, var genkendelige og troværdige. Inden for den romantiske komedies konventioner formåede filmen at forene det underholdende og det seriøse. Vi blev rørt, og det blev aldrig sentimentalt og overfladisk karikeret. En bedrift i den genre.

I en tid, hvor presset på økonomien i danske film begrænser modet til at eksperimentere, er det afgørende, at der findes filmskabere, som kan og vil udfordre de etablerede genrer indefra – uden at tabe publikum. Her er en ny stemme, der har meldt sig på banen med en sikkerhed, så man glemmer at prismodtageren er debutant. Samtidig er vi ikke i tvivl om, at hun endnu kun har vist en flig af sit talent, og vi glæder os til at se, hvad der sker, når hun folder sig ud for alvor."

Oversigt over May el-Toukhys film.

Nordisk Film Prisen blev for første gang uddelt i 1996 og har siden 2010 været en talentpris, der har sat fokus på at hylde unge talenter indenfor filmens verden. Tidligere har instruktører og manuskriptforfattere som Lars von Trier, Anders Thomas Jensen, Michael Noer, Tobias Lindholm, Anders August og Kasper Munk modtaget prisen. Sidste år vandt en skuespiller for første gang, da prisen gik til skuespillerinden Danica Curcic.

Trailer 

>