En chance til får verdenspremiere i Toronto

FESTIVAL. Susanne Biers drama "En chance til" får verdenspremiere på Toronto Film Festival 2014, der skydes i gang den 4. september. Filmen bliver vist som en del af festivalens Special Presentations-program.

I Susanne Biers drama "En chance til", som netop er blevet udtaget til Special Presentations-programmet til Toronto Film Festival, møder vi de to kriminalkommissærer og bedste venner, Andreas og Simon, der lever vidt forskellige liv. Andreas er lykkelig med sin smukke kone, Anna, og deres fælles søn, mens den fraskilte Simon bruger størstedelen af sin tid, stangstiv, på den lokale stripklub.

Men alt bliver vendt op og ned, da de en dag kaldes ud til husspektakel hos Tristan og Sanne, et junkiepar fanget i en ond spiral af vold og stoffer. Det ligner en rutinesag – indtil Andreas finder deres forsømte baby grædende. Den ellers så afmålte politimand bliver konfronteret med sin egen magtesløshed og rystes i sin grundvold. Og efterhånden som Andreas langsomt mister grebet om retfærdighed, bliver det pludseligt op til den uregerlige Simon at genoprette grænsen mellem ret og uret.

Nikolaj Coster-Waldau fik sit store internationale gennembrud som Jaime Lannister i HBOs hitserie "Game of Thrones". Ulrich Thomsen spiller Simon, og rollebesætningen tæller også Nikolaj Lie Kaas, Maria Bonnevie og Lykke May Andersen.

Susanne Biers mangeårige arbejdsmakker Anders Thomas Jensen har skrevet manuskript baseret på en historie udviklet sammen med Bier. "En chance til" er produceret af Sisse Graum Jørgensen for Zentropa med støtte fra DFI. Det er 6. gang, at Susanne Bier har en dansksproget film med på den nordamerikanske festival, der er blandt de fem største internationale filmfestivaler i verden.

Trustnordisk står for det internationale salg.

Toronto International Film Festival, 4.-14. september 2014.

"En chance til" har dansk biografpremiere den 15. januar.

Tags: Toronto 2014