Et blik på Ole Christian Madsens film

PREMIERE. Ole Christian Madsens "Steppeulven" har dansk premiere den 19. februar. Filmen mødte sit internationale publikum på filmfestivalen i Toronto i det tidlige efterår, hvor festivaltilrettelægger Steve Gravestock trak en rød tråd fra Madsens tidligste film og frem til i dag.

Steve Gravestock, festivaltilrettelægger på Toronto International Film Festival, mener, at instruktører kan deles op i to kategorier: Der er dem, der gentager sig selv i genre og stil igennem alle deres værker, og så er der dem, der fornyer sig og former den enkelte film efter emnet.

Ole Christian Madsen tilhører klart den sidste gruppe, fortæller Steve Gravestock i artiklen A Place to Fall Apart, som er udkommet i Filminstituttets engelsksprogede magasin FILM Digital Issue.

En rød tråd i OC's oeuvre

Læs hele Steve Gravestocks gennemgang af Ole Christian Madsen værk ”A Place to Fall Apart”.

"Det er kendetegnende for Madsens tilgang, at hans fortællinger ikke bevæger sig fremad, men sideværts eller endda baglæns," skriver Steve Gravestock blandt andet i sin gennemgang af Ole Christian Madsens værker.

Ole Christian Madsens "Steppeulven" havde verdenspremiere på Toronto International Film Festival lørdag den 6. september, hvor den blev vist i i serien Contemporary World Cinema. Filmen har dansk biografpremiere den 19. februar.

Denne update var bragt første gang 4. september 2014 i forbindelse med verdenspremieren i Toronto.