enda

Ole Christian Madsen

(1966 – )

Instruktør, manuskriptforfatter. Født 1966. Uddannet fra Den Danske Filmskoles instruktørlinie i 1993 med den prisbelønnede afgangsfilm, 'Lykkelige Jim'.

Umiddelbart efter filmskolen var Ole Christian Madsen en af medstifterne af Nimbus Film. Han fik et mindre gennembrud med den prisvindende novellefilm 'Sinans bryllup' (1997), hvorefter han spillefilmdebuterede med 'Pizza King' i 1999, som han, blandt flere andre priser modtog Guldmånen for på Valencias Internationale Filmfestival. Madsen kastede sig også over Dogme 95 med det psykologiske drama 'En kærlighedshistorie' (2001). Han fulgte op med 'Nordkraft' (2005) og 'Prag' (2006), hvorefter han stor kommerciel succes med 'Flammen & Citronen' (2008).

'Superclásico' (2011) er Madsens første komedie. Filmen blev shortlistet til en Oscar for bedste udenlandske film. 'Itsi Bitsi' (2014) havde premiere på Toronto Filmfestival. I 2019 filmatiserede Madsen angrebet på Kulturhuset Krudttønden og Synagogen i København i 2015.

Madsen har også haft en stor karriere som instruktør på tv. Han har blandt andet stået bag flere afsnit af tv-serierne 'Taxa' (1997) og 'Rejseholdet' (2000) foruden 'Edderkoppen' (2000), som han både skrev og instruerede. Han var også showrunner på den amerikanske serie 'Banshee' (2013-2016).
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Uden titel 2019 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
Skyggebokser 2017 Executive producer DK/Kort fiktion
Steppeulven 2014 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
Banshee 2013 Instruktion Tv-serie
Banshee Origins 2013 Instruktion Tv-serie
Superclásico 2011 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
Flammen & Citronen 2008 Instruktion, Manusforfatter DK/Spillefilm
Prag 2006 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Nordkraft 2005 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
En kærlighedshistorie 2001 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Edderkoppen 2000 Instruktion, Manus Tv-serie
Rejseholdet 2000 Instruktion Tv-serie
Pizza King 1999 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Sinans bryllup 1997 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
TAXA 1997 Instruktion Tv-serie
Stormfulde hjerter 1994 Instruktion, Manus Tv-film
Tre små historier 1993 Instruktion DK/Kort fiktion
Lykkelige Jim 1993 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Kun for forrykte - Eik Skaløe og Steppeulvene 1988 Instruktion, Klip DK/Dokumentarfilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Eucemenical Award 2001 Mannheim-Heidelberg, Int. Film Festival 2001 En kærlighedshistorie
Publikumspris 2011 Tallinn Black Nights Film Festival 2011 Superclásico
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Sao Paulo Int. Film Festival 2015-10-22 Steppeulven
Transilvania International Film Festival 2015-05-29 Steppeulven
Seattle International Film Festival 2015-05-14 Steppeulven
Moscow - Royal Danish Embassy 2015-04-15 Steppeulven
Istanbul Int. Film Festival 2015-04-04 Steppeulven
Vilnius International Film Festival 2015-03-19 Steppeulven
Santa Barbara Int. Film Festival 2015-01-27 Steppeulven
Tallinn Black Nights Film Festival 2014-11-14 Steppeulven
Thessaloniki International Film Festival 2014-10-31 Steppeulven
Lübeck, Nordische Filmtage 2014-10-29 Steppeulven
Reykjavik Film Festival 2014-09-25 Steppeulven
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2014-09-18 Steppeulven
Toronto International Film Festival 2014-09-04 Steppeulven
Transilvania International Film Festival 2012-06-01 En kærlighedshistorie
Seattle International Film Festival 2012-05-17 Superclásico
Moscow - Royal Danish Embassy 2012-05-10 Superclásico
Istanbul Int. Film Festival 2012-03-31 Superclásico
Trondheim Kosmorama International Film Festival 2012-03-19 Superclásico
Sofia International Film Festival 2012-03-09 Superclásico
Miami International Film festival 2012-03-02 Superclásico
Guadalajara Film Festival 2012-03-02 Superclásico
Göteborg International Film Festival 2012-01-27 Superclásico
Palm Springs International Film Festival 2012-01-05 Superclásico
Los Angeles, Oscar Nomination Screening 2011-12-15 Superclásico
Tallinn Black Nights Film Festival 2011-11-18 Superclásico
Lithuania Scanorama Film Forum 2011-11-10 Superclásico
Thessaloniki International Film Festival 2011-11-04 En kærlighedshistorie
Lübeck, Nordische Filmtage 2011-11-02 Superclásico
Valladolid International Film Festival 2011-10-22 Superclásico
Warsaw International Film Festival 2011-10-07 Superclásico
Busan International Film Festival 2011-10-06 Superclásico
Rio de Janeiro Film Festival 2011-10-06 Superclásico
Reykjavik Film Festival 2011-09-22 Superclásico
Toronto International Film Festival 2011-09-08 Superclásico
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2011-08-21 Superclásico
Moscow - Royal Danish Embassy 2010-04-22 Flammen & Citronen
Melbourne Film Festival 2009-07-24 Flammen & Citronen
Wellington - New Zealand Film Festival 2009-07-17 Flammen & Citronen
Transilvania International Film Festival 2009-05-29 Flammen & Citronen
Istanbul Int. Film Festival 2009-04-04 Flammen & Citronen
Göteborg International Film Festival 2009-01-23 Flammen & Citronen
Marrakech International Film Festival 2008-11-14 Flammen & Citronen
Sevilla Festival de Cine 2008-11-07 En kærlighedshistorie
Lübeck, Nordische Filmtage 2008-10-29 Flammen & Citronen
Valladolid International Film Festival 2008-10-24 Flammen & Citronen
London Film Festival 2008-10-15 Flammen & Citronen
Toronto International Film Festival 2008-09-04 Flammen & Citronen
Telluride Film Festival 2008-08-29 Flammen & Citronen
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2008-08-16 Flammen & Citronen
Cannes, Festival de 2008-05-14 Flammen & Citronen
Karlovy Vary International Film Festival 2007-06-29 Prag
Taipei Film Festival 2007-06-22 En kærlighedshistorie
Seattle International Film Festival 2007-05-24 Prag
Istanbul Int. Film Festival 2007-03-31 Prag
Vilnius International Film Festival 2007-03-23 Prag
Göteborg International Film Festival 2007-01-26 Prag
Palm Springs International Film Festival 2007-01-04 Prag
Marrakech International Film Festival 2006-12-01 Prag
Mannheim-Heidelberg, Int. Film Festival 2006-11-16 Prag
Lübeck, Nordische Filmtage 2006-11-01 Prag
Toronto International Film Festival 2006-09-07 Prag
Vilnius International Film Festival 2006-03-24 Nordkraft
Tallinn Black Nights Film Festival 2005-11-24 Nordkraft
Lübeck, Nordische Filmtage 2005-11-03 Nordkraft
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2005-08-19 Nordkraft
Edinburgh International Film Festival 2005-08-17 Nordkraft
Moscow - Royal Danish Embassy 2003-04-05 En kærlighedshistorie
Tallinn Black Nights Film Festival 2002-11-23 En kærlighedshistorie
Warsaw International Film Festival 2002-10-03 En kærlighedshistorie
Shanghai International Film Festival 2002-06-08 En kærlighedshistorie
Seattle International Film Festival 2002-05-23 En kærlighedshistorie
New York New Directors/New Films 2002-03-24 En kærlighedshistorie
Göteborg International Film Festival 2002-01-25 En kærlighedshistorie
Oslo International Film Festival 2001-11-15 En kærlighedshistorie
Mannheim-Heidelberg, Int. Film Festival 2001-11-08 En kærlighedshistorie
London Film Festival 2001-11-07 En kærlighedshistorie
Toronto International Film Festival 2001-09-06 En kærlighedshistorie
Malmö, BUFF 2000-03-13 Pizza King
Thessaloniki International Film Festival 1999-11-12 Pizza King
Lübeck, Nordische Filmtage 1999-11-04 Pizza King
Cannes, Festival de 1999-05-12 Pizza King
Berlinale 1999-02-10 Pizza King
Göteborg International Film Festival 1999-01-29 Pizza King
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.