Eva Mulvad fylder 40 år

FILMFOLK. Kvinden bag en af de seneste års største danske dokumentarsucceser "Det gode liv", instruktør Eva Mulvad, fylder 40 år den 22. marts.

Dagens fødselar Eva Mulvad har i film som "Det Gode Liv", "Med døden til følge" og "Vores lykkes fjender" demonstreret en særlig evne til med stor empati at skildre mennesker på godt og ondt.

Da Eva Mulvad i 2011 modtog DFI's Roos-pris for sin bemærkelsesværdig indsats for dokumentarismen i Danmark, lød motivationen: "Eva Mulvad har i sine film portrætteret mennesker i vidt forskellige miljøer og livssituationer. Hun evner at komme tæt ind på livet af de medvirkende, og uanset hvor bizarre deres handlinger kan forekomme, holder instruktøren hånden under dem og lader dem bevare deres værdighed. "

Eva Mulvad er født i 1972 og uddannet fra Filmskolen i 2001. Hun ejer sammen med kollegerne Pernille Rose Grønkjær, Phie Ambo, Mikala Krogh og producer Sigrid Dyekjær produktionsselskabet Danish Documentary Production.

Eva Mulvad begynder snart optagelserne til sin næste film "Slottet", om det historiske kloster Venmmetofte, der i dag danner ramme om et bofællesskab for ældre. Instruktøren beskriver filmen som et moderne eventyr, hvor fortid og nutid eksisterer side om side. Eva Mulvad researcher desuden på en film om sexturisme i Afrika.