Fanget i de fries land får tv-premiere

TV-PREMIERE. Camilla Magids dokumentarfilm 'Fanget i de fries land' vandt NORDIC:DOX AWARD ved sidste års CPH:DOX. Tirsdag den 24. april kan den opleves i serien Dokumania på DR 2.

'Fanget i de fries land' giver et indblik i de personlige problemer, som tidligere indsatte i amerikanske fængsler står over for, når de løslades efter endt afsoning.

I tre år fulgte instruktør Camilla Magid sammen med filmens kreative producer og medforfatter Stine Fischer Christensen de medvirkende i den belastede bydel South Central i Los Angeles. Her mødte de en række mennesker, som godt nok var tilbage i friheden efter deres løsladelse, men som samtidig var hjemløse og fattige.

De psykologiske og sociale konsekvenser af et liv i fattigdom og et forfejlet fængselssystem er ikke kun afgrænset til den nærmeste familie, men forgrener sig til hele samfundet, og herhjemme oplever mange tidligere indsatte de samme udfordringer, lyder det fra instruktøren. 

"'Fanget i de fries land' er en skildring af de psykologiske konsekvenser, det medfører, når mennesker forsøger at bryde fri, men fastholdes af samfundets sociale stigmatisering og økonomiske strukturer," fortæller Camilla Magid.

I 'Fanget i de fries land' møder vi Brian, som netop er løsladt efter 24 års fængsling. Han skal starte forfra i tilværelsen, og det sker blandt andet via støttegruppen Continuum. I gruppen møder vi også syvårige Gianni, hvis mor har været fængslet, og Juan, som er prøveløsladt og nu prøver at tage sig af sin lille datter, mens han skal holde sig fra stoffer og bandekriminalitet. Men det er svært at genskabe livet med familien, når de har slået hånden af en. Og det er lige så svært at vende tilbage til et samfund, hvor man er uønsket.

'Fanget i de fries land' har været vist på en lang række internationale festivaler og vandt sidste år prisen for bedste nordiske dokumentarfilm på CPH:DOX. Den er produceret af Heidi Elise Christensen og Signe Byrge Sørensen for Final Cut for Real med støtte fra Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Klara Grunning-Harris.

PREMIERE

Hvad: Dokumentarfilm 'Fanget i de fries land'
Hvor: DR 2 Dokumania
Hvornår: Tirsdag den 24. april kl. 20:45

 

Læs mere