enda

Camilla Magid

(1979 – )

Instruktør. Født 1/1 1979. Uddannet fra den uafhængige filmskole Super16 i 2010. Har en bachelor i film- og medievidenskab fra Københavns Universitet, 2003, og er uddannet som arabisk sprogofficer fra Forsvarsakademiet, 2005.



Magid vandt prisen som bedste debutfilm på CPH:DOX for sin korte dokumentarfilm "En sort streg om øjet" (2006). Hendes første lange dokumentarfilm, "Sort hvid dreng" (2012), var nomineret til en Bodil og modtog prisen for bedste lyd, SONIC:DOX, ved CPH:DOX.



"Land of the Free" (2017) vandt prisen for bedste nordiske dokumentarfilm, NORDIC:DOX, på CPH:DOX.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Fanget i de fries land 2017 Instruktion, Manuskript, 2. fotograf DK/Dokumentarfilm
Sort hvid dreng 2012 Instruktion DK/Dokumentarfilm
From Palestine with Love 2010 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Armadillo 2010 Casting DK/Dokumentarfilm
Den sidste badeanstalt 2009 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Adam og Eva 2009 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Climaniacs 2009 Instruktion Antologi
Skynd dig hjem 2009 Casting DK/Dokumentarfilm
Vinterferie 2008 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
En sort streg om øjet 2006 Instruktion, Produktion DK/Dokumentarfilm
Børnene på Silkevejen 6-15 (oversigt) Instruktion Dokumentarserie

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
GuldDok Årets debut dok 2006 CPH:DOX 2006 En sort streg om øjet
SONIC:DOX AWARD 2012 CPH:DOX 2012 Sort hvid dreng
Best Mid Length Documentary 2014 Athens Olympia Int. Film Festival For Children and Young People 2014 Sort hvid dreng
NORDIC:DOX AWARD 2017 CPH:DOX 2017 Fanget i de fries land
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Amsterdam, IDFA 2019-11-20 Børnene på Silkevejen 6-15 (oversigt)
Durham, Full Frame 2018-04-05 Fanget i de fries land
Göteborg International Film Festival 2018-01-26 Fanget i de fries land
Amsterdam, IDFA 2017-11-15 Fanget i de fries land
Telluride Film Festival 2017-09-01 Fanget i de fries land
Karlovy Vary International Film Festival 2017-06-30 Fanget i de fries land
Athens Olympia Int. Film Festival For Children and Young People 2014-11-29 Sort hvid dreng
Malmö Nordisk Panorama 2013-09-20 Sort hvid dreng
SilverDocs AFI Documentary Festival 2013-06-19 Sort hvid dreng
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2013-05-27 Sort hvid dreng
Krakow Film Festival 2013-05-26 Sort hvid dreng
Jeonju International Film Festival 2013-04-26 Sort hvid dreng
Thessaloniki Documentary Festival 2013-03-15 Sort hvid dreng
Malmö, BUFF 2013-03-11 Sort hvid dreng
Göteborg International Film Festival 2013-01-25 Sort hvid dreng
CPH:DOX 2012-11-01 Sort hvid dreng
Oulu Nordisk Panorama 2007-09-21 En sort streg om øjet
Odense Internationale Film Festival 2007-08-27 En sort streg om øjet
Melbourne Film Festival 2007-07-25 En sort streg om øjet
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.