Land of the Free til Telluride

FESTIVAL. Camilla Magids dokumentarfilm "Land of the Free" er udtaget til hovedprogrammet på Telluride Film Festival. Filmen havde international premiere på tjekkiske Karlovy Vary i juni og får nu amerikansk premiere i den lille bjerglandsby Telluride i Colorado.

"Land of the Free" er produceret af Heidi Elise Christensen og Signe Byrge Sørensen for Final Cut for Real med støtte fra Det Danske Filminstitut. I filmen er Brian lige blevet løsladt efter at have tilbragt hele sit voksne liv i fængsel. Nu er han tilbage i South Central, en rå og fattig bydel i Los Angeles, hvor han skal indhente den tabte tid i et forandret samfund. 

I en alder af 42 år skal han lære at navigere på internettet, få sig et job og finde en kæreste. Alt sammen for første gang. Efter 24 år i fængsel skal Brian begynde forfra og hans eneste kontakt er filmholdet og støttegruppen, Continuum. Her møder vi også teenageren Juan og den 7-årige dreng Gianni. Juan er prøveløsladt fra ungdomsfængslet og forsøger nu at være far for sin spæde datter, men stofferne og bandefællesskabet har stadig en krog i ham. 

Gianni bor i et overfyldt hjem med sin mor, der har været i fængsel. De to kæmper med at finde hinanden igen og hun prøver at skærme ham fra banderne, der rekrutterer lige udenfor hoveddøren. Gianni gør oprør. 

Filminstruktør, Camilla Magid, har fulgt de medvirkende i over to år. Land of the Free viser et Amerika, hvor de psykologiske og sociale konsekvenser af et forfejlet og privatiseret fængselssystem, ikke kun er afgrænset til den nærmeste familie, men forgrener sig i hele samfundet.

Telluride Film Festival åbner i dag og har traditionen tro først netop offentliggjort programmet, der desuden afslører, at Joshua Oppenheimer er dette års Guest Director – og at han bl.a. har udtaget Jon Bang Carlsens ”Hotel of the Stars” fra 1981 i sit "Revival Program". 

Endelig vises også Göran Hugo Olssons svensk-amerikansk-danske minor koproduktion "That Summer" på festivalen. "That Summer" er koproduceret mellem Story AB (SE), Louverture Films (US), Thunderbolt Productions (US) og Final Cut for Real.

Se hele festivalprogrammet på telluridefilmfestival.org

Trailer: Land of the Free