enda
Person

Joshua Oppenheimer

(1974 – )

Instruktør. Født 23/9 1974, Texas, USA. Uddannet fra Harvard og Central Saint Martins, London.

Står bag prisvindende film som ''The Globalization Tapes'' (sammen med Christine Cynn, 2003), ''The Entire History of the Louisiana Purchase'' (1998), ''These Places We''ve Learned to Call Home'' (1996) og en række kortfilm.

Den danskproducerede ''The Act of Killing'' (2012) havde officiel verdenspremiere på Toronto International Film Festival, og filmen vandt hovedprisen på CPH:DOX, en sær-Bodil samt den tværkirkelige Økumeniske Pris og dokumentar-publikumsprisen i Berlin i 2013. Både ''The Act of Killing'' og opfølgeren ''The Look of Silence'' (2014) modtog Oscar-nomineringer for bedste lange dokumentarfilm.

Oppenheimer har været seniorforsker på projektet "The Genocide and Genre Project" under UK Arts and Humanities Research Council.
Filmografi
Titel År Funktion Kategori
The End 2024 Instruktion DK/Spillefilm
Undertrykkelsens sang 2020 Executive producer DK/Dokumentarfilm
Krigsfotografen 2019 Konsulent DK/Dokumentarfilm
Lykkelænder 2018 Konsulent DK/Dokumentarfilm
Olegs krig - en barndom i krigens skygge 2017 Klippekonsulent DK/Dokumentarfilm
Oleg og krigen 2017 Klippekonsulent DK/Dokumentarfilm
Mogadishu Soldier 2017 Producer DK/Dokumentarfilm
The Look of Silence 2014 Instruktion DK/Dokumentarfilm
The Act of Killing 2012 Instruktion, Manuskript, Producer, Co-producer DK/Dokumentarfilm

ARTIKLER OG NYHEDER