Trier og Oppenheimer til Venedig

FESTIVAL. Den med spænding imødesete dansk producerede dokumentar "The Look of Silence" er i hovedkonkurrence på den 71. udgave af Venedig Filmfestival, som også udenfor konkurrence har verdenspremiere på den lange version af anden del af Lars von Triers "Nymphomaniac".

Joshua Oppenheimer er i hovedkonkurrence med sit såkaldte companion piece til "The Act of Killing". I den nye dokumentarfilm, der har titlen "The Look of Silence", vender han tilbage til det indonesiske folkedrab, som denne gang ses fra ofrenes perspektiv.

"The Look of Silence" følger en familie, der mistede deres søn i det indonesiske folkedrab, fordi han blev beskyldt for at være kommunist. Familiens yngste og nu voksne søn sværger at konfrontere dem, der dræbte hans bror. Det er disse møder, der udgør filmens kerne.

Joshua Oppenheimer og hans danske produktionsselskab Final Cut for Real har haft enorm succes hos kritikerne med "The Act of Killing" siden filmen havde premiere på Toronto Film Festival i 2012. Den er både blevet Oscarnomineret (2014) og solgt til adskillige territorier verden over. Cinephil står for "The Look of Silence"s internationale salg ved salgsagent Philippa Kowarsky.

"The Look of Silence" er produceret af Signe Byrge Sørensen for Final Cut for Real med støtte fra Det Danske Filminstitut. DFIs Anne Marie Kürstein er filmens festivalansvarlige.

Trier i fuld længde 

Nymphomaniac-DirCut-02-photo-by-Christian-Geisnaes
"Nymphomaniac" del 2. Still: Christian Geisnæs.

Den lange version af Lars von Triers "Nymphomaniac" del 2 får verdenspremiere udenfor konkurrence på dette års festival. Den lange version af del 1, som fik premiere tidligere i år i Berlin, vil også blive vist, hvormed publikum får muligheden for at opleve den lange version af von Triers episke erotiske fortælling i dens fulde længde på 5 ½ time.

"Nymphomaniac" skildrer en kvindes seksuelle udvikling fra hendes barndom til hun er midaldrende. En aften finder en gammel ungkarl, Seligman, den selvdiagnosticerede nymfoman Joe forslået i en baggård. Han bringer hende hjem til sin lejlighed, hvor han plejer hendes sår og stiller spørgsmål om hendes livsforløb. Over otte kapitler opruller filmen Joes oplevelser i en fortælling fuld af associationer og indskudte hændelser.

Joe spilles af Charlotte Gainsbourg og Seligman af Stellan Skarsgård. Debutanten Stacy Martin spiller Joe i hendes yngre år.
Den korte, fire-timers version af "Nymphomaniac" fik premiere i Danmark den 25. december og har haft premiere i adskillige lande, herunder Storbritannien og USA.

"Nymphomaniac" er produceret af Louise Vesth for Zentropa. Trustnordisk står for det internationale salg.

Dette års Venedig Film Festival løber fra den 27. august til den 6. september.