Joshua Oppenheimers blik

INTERVIEW. Joshua Oppenheimer fornemmede, at der var en anden historie at fortælle om folkemordet i Indonesien end den, der bliver fortalt i "The Act of Killing". Resultatet er "The Look of Silence", der får verdenspremiere på Venedig Film Festival den 28. august.

"The Look of Silence", Oppenheimers opfølger til den Oscar-nominerede "The Act of Killing", fokuserer på ofrenes historie fra folkedrabet i Indonesien 1965-66 fremfor bødlernes. 

interview med Joshua Oppenheimer "Holding a Mirror to Horror"

I et nyt nummer af Filminstituttets engelsksprogede magasin FILM Digital Issue fortæller instruktøren, hvordan ideen til filmen om en ung optiker, der konfronterer sin brors drabsmænd, allerede tog form under klipningen af "The Act of Killing".

"Jeg fik en fornemmelse af, at der også var en anden historie, der skulle fortælles," siger Oppenheimer. En historie, beretter han, som skulle handle om ofrene og deres liv side om side med de gerningsmænd, som myrdede deres familiemedlemmer – og som endnu har magten i landet. 

Læs hele interviewet Holding a Mirror to Horror, der er skrevet af Nick Bradshaw, til daglig redaktør på det britiske tidsskrift Sight & Sound. 

Nummeret rummer også interviews med andre festivalaktuelle navne, blandt andet Susanne Bier, Bille August og Mikkel Nørgaard.

Find hele magasinet på FILM Digital Issue.