Femte film udtaget til Berlin

Jannik Splidsboels dokumentarfilm "How Are You" er udvalgt til Berlin Filmfestivalens Panorama-sektion. Dermed deltager i alt fem danske film på årets festival.

Filmfestivalen i Berlin har inviteret Jannik Splidsboels dokumentarfilm i spillefilmslængde "How Are You" om kunstnerduoen Elmgreen & Dragset, der siden midten af halvfemserne har ageret rundt om i verden med iøjnefaldende værker og udstillinger. Filmen får verdenspremiere i Panorama-sektionen.

"How Are You" præsenterer en lang række af de to kunstneres projekter og fortæller om tilblivelsen af værkerne og om de to "depraverede homodrenge" og kunstnerrebellers liv og karriere – helt tilbage fra dengang Ingar Dragset hjalp sin kæreste, kunstnerspiren Michael Elmgreen, med at strikke det, der blev deres første værk, en lyserød Instant Baby – frem til den glamourøse åbning af deres udstilling på Biennalen i Venedig i 2009.

Filmen er produceret af Henrik Underbjerg og Stefan Frost for Radiator Film med udviklingsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Berlin Filmfestivalen 2011

Festivalen har allerede udvalgt Helena Franks animationskortfilm "Heavy Heads" til Berlinale Shorts Competition, Rune Schjøtts "Skyskraber" og Heidi Maria Faissts "Frit fald" til konkurrenceprogrammet med film for unge, Generation 14plus, og Esben Toft Jacobsens animationsfilm "Den kæmpestore bjørn" til konkurrenceprogrammet med film for børn, Generation Kplus. Der er nu stort set meldt ud om alle festivalens serier, og tiderne for visning af de danske film er offentliggjort.

Pilou Asbæk er udvalgt som en af årets ti europæiske Shooting Stars, der skal præsenteres for den internationale filmbranche.

Følg med i dette års Berlin Filmfestival på DFI's Temaside om Berlin 2011

Berlin Filmfestivalen (10.-20. februar)