Film fra CPH:DOX på Filmcentralen

FILMCENTRALEN. Filmfestivalen CPH:DOX løber af stablen 5.-15. november. Filmcentralen har samlet en række film, der har været vist på festivalen de seneste år. Filmene er frit tilgængelige online.

Her er dramatiske, rørende og tankevækkende film fra hele verden - fra Brasilien til USA, fra Somalia til Rusland. Instruktører som Phie Ambo, Michael Noer og Anders Østergaard giver os fortællinger fra et alsidigt Danmark. Og helt aktuelt er det værd at fremhæve Ditte Haarløv Johnson dokumentarfilm om flygtninge "Under den samme himmel".

Se hele samlingen af film fra CPH:DOX på Filmcentralen

Her er et udvalg af dokumentarfilmene fra samlingen:

Pixadores

Pixadores1

2014. Finsk/dansk. Instr. Amir Arsames Escandari 

En gruppe unge fra favelaerne i São Paulo sætter livet på spil for at præge byen med grafitti – og for at få adrenalinkick. Kunstverdenen flirter med dem, og myndighederne hader dem.

Se filmen

Så meget godt i vente

Så-meget-godt-i-vente3

 

2014. Dansk. Instr. Phie Ambo

 

Portræt af den idealistiske landmand Niels Stokholm, der driver sit biodynamiske landbrug ud fra en filosofi om bæredygtighed og respekt for naturen.

Se filmen

Vi er journalister

Vi-er-journalister

 

2014. Dansk. Instr. Ahmad Jalali Farahani

Filmens instruktør er en landflygtig iransk filmskaber og journalist. Ved hjælp af hemmeligt filmet materiale viser han iranske journalisters kamp for retten til det frie ord.

 

 

Se filmen

 

De Sorte Pantere 1967-1975

De-sorte-pantere

2014. Svensk/amerikansk. Instr. Göran Olsson.

En fortælling om De Sorte Pantere, det amerikanske samfund og Diaspora fra 1967 til 1975. Filmen kombinerer arkivoptagelser med nutidige interviews med afro-amerikanske kunstnere, aktivister, musikere og forskere.

Se filmen

Under den samme himmel

under-den-samme-himmel_450

2013. Dansk. Instr. Ditte Haarløv Johnson

Filmen går helt tæt på mennesker, som brændende længes efter en ny tilværelse væk fra det afrikanske kontinent - en tilværelse i Europa. Vi kender billederne af desperate bådflygtninge, som sætter livet på spil. Her i filmen får vi et andet perspektiv. Filmen handler om værdighed, længsel og søgen.

Se filmen

Blodets bånd

Blodets bånd

 

2013. Dansk. Instr. Christian Sønderby Jepsen, Pernille Bervald Jørgensen

 

Christian Sønderby Jepsen, der er aktuel med dokumentarfilmen Naturens Uorden, har instrueret denne film om en familie, der har skabet fuld af skeletter.

Se filmen

Se årets program på CPH:DOX