Film møder videnskab i Genetic Me

CPH:DOX. Pernille Rose Grønkjærs "Genetic Me" er udtaget til CPH:DOX og bliver vist flere steder i landet som en del af DOX:ON:TOUR. Efter verdenspremieren i Paris vandt dokumentarfilmen to priser ved videnskabsfestivalen Pariscience.

Da Filminstituttet tidligere i år afholdt en workshop om dokumentarfilm og videnskab, blev den spritnye dokumentarfilm "Genetic Me" brugt som case. Den er således et oplagt eksempel på en film, der er blevet til gennem et samarbejde mellem en forsker og en dokumentarist – mere præcist videnskabsjournalist og neurobiolog Lone Frank på den ene side og dokumentarist Pernille Rose Grønkjær på den anden.

"Genetic Me" følger Lone Frank, der er fundamentalt utilfreds med sig selv. Hun er som forsker interesseret i at se nærmere på sin genetiske opbygning og biologi for at finde nye perspektiver på spørgsmålet om, hvem hun er. Filmen spørger på denne måde: Ville yderligere viden om vores genetiske kode have indflydelse på vores opfattelse af, hvad det vil sige at være menneske?

Udtaget til CPH:DOX

Filmen tager med disse spørgsmål seeren med på en rejse gennem videnskaben og filosofien, som gør kompleks viden bredt tilgængeligt på en måde, der netop understreger det stærke forhold mellem videnskab og dokumentarfilm.

"Genetic Me" er udtaget til dette års CPH:DOX og er ligeledes en del af deres DOX:ON:TOUR, som præsenterer dokumentarfilm rundt om i landet. Filmen fik verdenspremiere på den franske videnskabsfestival Pariscience Science Film Festival i begyndelsen af oktober, hvor den tilmed vandt to priser.

Du kan læse mere om DOX:ON:TOUR og købe billet til arrangementerne på CPH:DOX' website.

"Genetic Me" er produceret af Lone Frank, Bjørn Vidø og Jesper Eugen-Olsen for The Four Letter Revolution.

"Genetic Me" er produceret af Lone Frank, Bjørn Vidø og Jesper Eugen-Olsen for The Four Letter Revolution med støtte fra Det Danske Filminstitut.