To film nomineret til Independent Spirit Awards

NOMINERINGER. Én nominering til "Melancholia" og hele fire nomineringer til "Drive". De to danske film er med på listen over potentielle vindere ved den årlige amerikanske prisuddeling for uafhængige film, Independent Spirit Awards.

Lars von Trier og i særdeleshed Nicolas Winding Refn har god grund til at vende mundvigen opad. Den uafhængige non-profit-organisation, Film Independent, har nemlig både "Melancholia" og "Drive" på listen over nominerede til Independent Spirit Awards. 

Nicolas Winding Refn er nomineret som Bedste Instruktør for den amerikanskproducerede "Drive", der også er nomineret som Bedste Film. Hovedrolleindehaver Ryan Gosling er nomineret som Bedste Mandlige Skuespiller og endelig har Albert Brooks fået en nominering for Bedste Birolle.

Lars von Triers dommedagsfilm "Melancholia" er ligeledes nomineret til en Independent Spirit Award, denne i kategorien Bedste Internationale Film.

Vinderne af de uafhængige film annonceres den 25. februar 2012 i Los Angeles, dagen inden Oscar-uddelingen. Ligesom ved Oscar-priserne er det en privilegeret, udvalgt skare, der deltager i udvælgelsen af film, nomineringer og endeligt valg af vindere.

Siden 1984 er der blevet uddelt Independent Spirit Awards, der tilgodeser de 'uafhængige' film. Et af kravene til filmene er, at produktionsprisen ikke må overskride 20 mio. US-dollars.

Se den komplette liste over nomineringer for Independent Spirit Awards