Film og debat om asylbørn i hele landet

EVENT. Andreas Koefoeds nye dokumentarfilm "Et hjem i verden" giver stemme til asylbørn i Danmark. Den 19. november er det muligt at opleve den højaktuelle film og efterfølgende debat simultant på landets biblioteker og højskoler.

"Et hjem i verden" skildrer dagligdagen på en Røde Kors-skole i Lynge, hvor asylbørn fra verdens brændpunkter er samlet. Andreas Koefoed har fulgt fem børn på skolen gennem et år, mens de venter svar på, om de kan få asyl og dermed få lov at blive i Danmark – eller om de skal sendes tilbage, hvor de kom fra.

Den 19. november kan man opleve denne højaktuelle film og efterfølgende debat simultant i hele landet. Instruktør Andreas Koefoed svarer på spørgsmål via facebook og twitter, og efterfølgende er der lagt op til lokale debatter med centrale aktører. Det er CPH:DOX, der i samarbejde med Det Danske Filminstitut og filmens producent, Sonntag Pictures, står bag arrangementet, der nu tilbydes biblioteker og højskoler landet over.

Helt almindelige børn

Hvordan er det at skulle finde et nyt hjem i verden, når man er flygtet fra alt, hvad man kendte? Hvordan er livet for flygtningebørnene i Danmark? Og hvad betyder det for dem at blive en del af det danske samfund? Det er de spørgsmål, som Andreas Koefoed belyser i "Et hjem i verden". Og han insisterer på at holde fokus på børnenes egne historier:

"I den offentlige debat bliver mennesker på flugt ofte reduceret til tal eller stereotyper. Man glemmer nemt, at de er helt almindelige mennesker, der blot er i en vanskelig situation. Det er min grund til at fortælle denne historie: At fortælle om børnene som de helt almindelige børn, de er."

Med udgangspunkt i filmen er der mulighed for at nuancere og menneskeliggøre den aktuelle flygtningedebat samt overveje, hvad det vil sige at have – eller ikke have – et hjem i verden.

Biblioteker og højskoler kan tilmelde sig visningen indtil den 1. november. Publikum kan herefter holde øje med CPH:DOX's hjemmeside og se, hvor filmen bliver vist. Følg med på www.cphdox.dk/simultanvisning .

"Et hjem i verden" er produceret af Sonntag Pictures med støtte fra Det Danske Filminstitut og Undervisningsministeriet i samarbejde med TV 2.