enda

Andreas Koefoed

(1979 – )

Instruktør. Født 1979 i København. Uddannet dokumentarfilminstruktør fra Den Danske Filmskole i 2009 og BA i sociologi fra Københavns Universitet i 2004, hvor han også har læst antropologi og statskundskab.


Har instrueret dokumentarfilm siden 2001. Filmene har deltaget på over 100 festivaler og vundet priser på blandt andre IDFA, Tribeca, AFI Docs, Full Frame, Sheffield Doc/Fest, og CPH:DOX. Han har haft otte film på IDFA med fire nomineringer til følge og vandt i 2015 prisen for bedste mellemlange film for Et Hjem I Verden. Ballroom Dancer vandt i 2012 prisen for bedste dokumentar i Norden på Nordisk Panorama.
Udover sine egne film har han lavet film for blandt andre Magnum Photos, Vice og New York Times.
Underviser på Den Danske Filmskole.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Et hjem i verden 2015 Instruktion, Manuskript, Fotograf DK/Dokumentarfilm
Våbensmuglingen 2014 Instruktion, Manuskript DK/Dokumentarfilm
The Ghost of Piramida 2012 Instruktion, Producer, Fotograf, Manuskript DK/Dokumentarfilm
AB (work-in-progress) 2012 Instruktion, Manuskript DK/Dokumentarfilm
Kvinder med power 2012 Field director DK/Dokumentarfilm
Ballroom Dancer 2011 Instruktion, Fotograf DK/Dokumentarfilm
Pig country 2010 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Til verdens end 2010 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Tankograd 2010 Konsulent DK/Dokumentarfilm
Alberts vinter 2009 Instruktion, Komponist DK/Dokumentarfilm
Weightless - a recording session with Jakob Bro 2009 Foto, Producent DK/Dokumentarfilm
12 toner ned 2008 Instruktion DK/Dokumentarfilm
A Day in the Smoke 2008 Instruktion, Foto, Klip DK/Dokumentarfilm
Beg, Borrow and Steel 2006 Instruktion, Fotograf, Producer DK/Dokumentarfilm
Single Mothers Association 2005 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Faldet Instruktion DK/Dokumentarfilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Special Jury Mention 2012 New York Tribeca Film Festival 2012 Ballroom Dancer
Special Mention 2012 Warszawa, Against Gravity 2012 Ballroom Dancer
Bedste nordiske dokumentarfilm 2012 Oulu Nordisk Panorama 2012 Ballroom Dancer
Chopin's Nose Award 2013 Warszawa, Against Gravity 2013 The Ghost of Piramida
IDFA Bedst middellængde dokumentarfilm 2015 Amsterdam, IDFA 2015 Et hjem i verden
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Tehran, Cinéma Vérité, Documentary Film Festival 2016-12-04 Et hjem i verden
Lübeck, Nordische Filmtage 2016-11-02 Et hjem i verden
Bergen International Film festival 2016-09-20 Et hjem i verden
Tel Aviv International Children's Film Festival 2016-07-07 Et hjem i verden
Warszawa, Against Gravity 2016-05-13 Et hjem i verden
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 2016-04-28 Et hjem i verden
Durham, Full Frame 2016-04-07 Et hjem i verden
Thessaloniki Documentary Festival 2016-03-18 Et hjem i verden
London, Human Rights Watch Film Festival 2016-03-09 Et hjem i verden
Göteborg International Film Festival 2016-01-29 Et hjem i verden
Amsterdam, IDFA 2015-11-18 Et hjem i verden
CPH:DOX 2015-11-06 Et hjem i verden
Reykjavik Film Festival 2015-09-24 Våbensmuglingen
Warszawa, Against Gravity 2015-05-09 Våbensmuglingen
Leuven, Docville 2015-05-01 Våbensmuglingen
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 2015-04-23 Våbensmuglingen
ZagrebDox 2015-02-23 Våbensmuglingen
Helsinki Doc Point Documentary Film Festival 2015-01-27 Våbensmuglingen
Göteborg International Film Festival 2015-01-23 Våbensmuglingen
Beijing, iDOCS Int. Documentary Forum 2014-12-12 Ballroom Dancer
Amsterdam, IDFA 2014-11-19 Våbensmuglingen
CPH:DOX 2014-11-06 Våbensmuglingen
Message to Man 2014-09-20 The Ghost of Piramida
Lübeck, Nordische Filmtage 2013-10-30 The Ghost of Piramida
Malmö Nordisk Panorama 2013-09-20 Ballroom Dancer
Warszawa, Against Gravity 2013-05-10 The Ghost of Piramida
Tel Aviv Docaviv Int. Documentary Film Festival 2013-05-02 The Ghost of Piramida
Trondheim Kosmorama International Film Festival 2013-04-15 The Ghost of Piramida
Guadalajara Film Festival 2013-03-01 Ballroom Dancer
Istanbul Festival of Independent Films 2013-02-14 The Ghost of Piramida
Göteborg International Film Festival 2013-01-25 The Ghost of Piramida
Valladolid International Film Festival 2012-10-20 Ballroom Dancer
Sao Paulo Int. Film Festival 2012-10-19 Ballroom Dancer
Hamburg FilmFest GmbH 2012-09-27 Ballroom Dancer
Oulu Nordisk Panorama 2012-09-21 Ballroom Dancer
Seoul, EBS International Documentary Festival 2012-08-17 Ballroom Dancer
Wellington - New Zealand Film Festival 2012-07-19 Ballroom Dancer
Amsterdam, IDFA 2012-07-10 Ballroom Dancer
Sydney Film Festival 2012-06-06 Ballroom Dancer
Transilvania International Film Festival 2012-06-01 Ballroom Dancer
Warszawa, Against Gravity 2012-05-11 Ballroom Dancer
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 2012-04-26 Ballroom Dancer
New York Tribeca Film Festival 2012-04-18 Ballroom Dancer
Thessaloniki Documentary Festival 2012-03-09 Ballroom Dancer
ZagrebDox 2012-02-26 Ballroom Dancer
Berlinale 2012-02-09 Ballroom Dancer
Helsinki Doc Point Documentary Film Festival 2012-01-24 Ballroom Dancer
Amsterdam, IDFA 2011-11-16 Ballroom Dancer
CPH:DOX 2011-11-03 Ballroom Dancer
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.