enda
Person

Andreas Koefoed

(1979 – )

Instruktør. Født 1979 i København. Uddannet dokumentarflminstruktør fra Den Danske Filmskole i 2009 og BA i sociologi fra Københavns Universitet i 2004, hvor han også har læst antropologi og statskundskab.

Har instrueret dokumentarfilm siden 2001. Filmene har deltaget på en lang række festivaler og vundet priser på blandt andre IDFA, Tribeca, AFI Docs, Full Frame, Sheffield Doc/Fest, og CPH:DOX. Han vandt i 2015 prisen for bedste mellemlange film på IDFA for ''Et Hjem I Verden''. ''The Lost Leonardo'' (2021) var udtaget til Tribeca Filmfestival.
Filmografi
Titel År Funktion Kategori
Faldet 2022 Instruktion, Fotograf, Executive producer DK/Dokumentarfilm
Music for Black Pigeons 2022 Instruktion, Executive producer, Manuskriptforfatter, Fotograf DK/Dokumentarfilm
The Lost Leonardo 2021 Instruktion, Manuskriptforfatter DK/Dokumentarfilm
Sam and The Plant Next Door 2019 Manuskriptkonsulent DK/Dokumentarfilm
Et hjem i verden 2015 Instruktion, Manuskript, Fotograf DK/Dokumentarfilm
Våbensmuglingen 2014 Instruktion, Manuskript DK/Dokumentarfilm
The Ghost of Piramida 2012 Instruktion, Producer, Fotograf, Manuskript DK/Dokumentarfilm
AB (work-in-progress) 2012 Instruktion, Manuskript DK/Dokumentarfilm
Kvinder med power 2012 Field director DK/Dokumentarfilm
Ballroom Dancer 2011 Instruktion, Fotograf DK/Dokumentarfilm
Pig country 2010 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Til verdens end 2010 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Tankograd 2010 Konsulent DK/Dokumentarfilm
Alberts vinter 2009 Instruktion, Komponist DK/Dokumentarfilm
Weightless - a Recording Session with Jakob Bro 2009 Foto, Producent DK/Dokumentarfilm
12 toner ned 2008 Instruktion DK/Dokumentarfilm
A Day in the Smoke 2008 Instruktion, Foto, Klip DK/Dokumentarfilm
Beg, Borrow and Steel 2006 Instruktion, Fotograf, Producer DK/Dokumentarfilm
Single Mothers Association 2005 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Andreas Koefoed i DFI-bogen

ARTIKLER OG NYHEDER