Koefoed og Efterklang

ROSKILDE. Andreas Koefoed gæstede onsdag Cinema City med "The Ghost of Piramida", som følger bandet Efterklang. FILMupdate mødte instruktøren til en snak om film og musik.

Andreas Koefoed og Efterklangs "The Ghost of Piramida" har allerede været verden rundt i biografer, på festivaler og med over 800 visninger under konceptet private-public screenings. Onsdag kom turen til Roskilde Festivals filmby Cinema City, hvor forsanger Casper Clausen og filmens instruktør var til stede for at introducere filmen.

Musikdokumentaren følger Efterklangs rejse til Piramida, en forladt russisk mineby på Svalbard, hvor bandet indsamler lydmateriale til deres seneste album.

Ifølge Andreas Koefoed havde Piramida sin helt egen atmosfære, der ikke mindede om noget, de før havde oplevet. Det var ikke et sted, mennesker burde bo. Det var naturen, der styrede. Han mener, Piramidas ånd passer godt til Efterklangs helt særlige univers:

"Efterklangs musik har både længsel, drømme, melankoli og på samme tid livsglæde. Det matcher enormt godt den livsindstilling og den stemning, der er i Piramida. Det er smukt og samtidig trist. Derfor går det virkelig godt hånd i hånd".

Samarbejdet med Efterklang

For Andreas Koefoed er det et taknemmeligt emne at lave film om musik, og han ser noget interessant i selve skabelsen af musik og at fortælle historier om det på film. Da Efterklang spurgte, om han ville lave filmen, var han ikke i tvivl:

"Jeg har været fan af Efterklang, siden de startede og har brugt deres musik på tre andre film, så for mig ville det være luksus at lave en hel film kun med deres musik."

Med bandets etablerede fanskare har "The Ghost of Piramida" fra starten haft en naturlig modtager, som gjorde projektet intessant, og samarbejdet har været en helt ny oplevelse, der var gavnligt for begge parter.

"Efterklang og jeg selv kan bruge filmsamarbejdet på hver vores måde. For bandet er det en god introduktion til deres univers, og for mig er det en fornøjelse at lave en film om nogen, som en masse er interesserede i at se. På den måde kan jeg lige pludselig komme ud til folk, som ikke ved, hvad jeg laver og få lov at vise film," forklarer Andreas Koefoed.

"The Ghost of Piramida" på Roskilde Festival

Visningen i Cinema City er arrangeret af Roskilde Backstage som optakt til Efterklangs koncert på festivalen. Andreas Koefoed og bandet forsøger at time visninger af filmen med koncerter rundt omkring i verden, og ifølge instruktøren er Roskilde Festival en oplagt mulighed.

"Vi kan ramme et andet publikum end dem, der normalt går ind og ser dokumentarfilm og opnå en anden stemning. Jeg synes, det giver en god synergi, og så er det altid sjovt at vise film alternative steder og afprøve nye kanaler. Vi kommer ud til nogle vildt dedikerede folk, der elsker musikken, som vi kan give en ny oplevelse," siger Andreas Koefoed, som er sikker blandt publikum, når Efterklang spiller lørdag kl. 16.00 på Arena.

"The Ghost of Piramida" er produceret af Koefoed Film og Rumraket med støtte fra Filmværkstedet.

Læs mere på filmens hjemmeside www.theghostofpiramida.com

 

Trailer