Filmskolefilm kæmper om gylden bjørn

Helena Franks afgangsfilm fra Filmskolen "Heavy Heads" er som fjerde danske film inviteret til Berlin Filmfestivalen. Den skal kæmpe om Den Gyldne Bjørn i kortfilmkonkurrencen.

Berlin Filmfestivalen har udvalgt Helena Franks "Heavy Heads", en afgangsfilm fra Den Danske Filmskoles animationsuddannelse, til Berlinale Shorts Competition, hvor 30 kortfilm konkurrerer om Den Gyldne Bjørn.

Helena Frank tegner i "Heavy Heads" med skarp streg og absurd, sort humor den ensomme Monika, der lever mellem de fire grå vægge i sit køkken. Lyden er metallisk med en dryppende vandhane, tøffende trin, smækkende døre og en summende stueflue, som lader sig forføre af Monika. 

Festivalen har allerede udvalgt Rune Schjøtts "Skyskraber" og Heidi Maria Faissts "Frit fald" til konkurrence i sektionen med film for unge, Generation 14plus, og Esben Toft Jacobsens animationsfilm "Den kæmpestore bjørn" til konkurrence i sektionen med film for børn, Generation Kplus. Der er endnu ikke meldt ud om alle festivalens serier.

Pilou Asbæk er udvalgt som en af årets ti europæiske Shooting Stars, der skal præsenteres for den internationale filmbranche.

Filmens trailer er kan ses her: Trailer til "Heavy Heads"

Følg med i dette års Berlin Filmfestival på DFI's Temaside om Berlin 2011

Berlin Filmfestivalen