Fimbul placerer dig midt i den nordiske mytologi – for at forhindre Ragnarok

SPIL. Action/adventure-spillet 'Fimbul' er inspireret af nordisk mytologi og foregår i den sidste lange 'Fimbul-vinter' inden Ragnarok. Her er det spillerens opgave at kæmpe sig gennem Nordens population af trolde og jætter. Spillet udkommer til PC og PS4 den 29. november.

Efter fire års udvikling er det danske spilfirma Zaxis klar til at udgive spillet 'Fimbul'. Det historiebaserede action/adventure-spil tager udgangspunkt i den nordiske vikingetid og dens mytologi med væsner som trolde og jætter. 

Spillet foregår i den sidste lange 'Fimbul-vinter' inden Ragnarok, hvor spilleren har rollen som vikingen Kveldulver, der efter at hans gård er blevet brændt i et angreb, drager gennem Norden. Målet er Jotunheim, hvor han vil møde sin skæbne og få mulighed for at generobre et gammelt artefakt, der måske kan forhindre Ragnarok.

Visuelt bevæger spillet sig mellem en 3D-verden, hvor steder udforskes og storstilede kampe udspilles – og så sekvenser af interaktiv 2D håndtegnet tegneserie, der giver detaljer til fortællingen. Det er dog også i tegneserien, at væsentlige valg træffes, der kan forandre Kveldulvers skæbne og spillets overordnede forløb.

Screenshot fra 2D-sekvenserne i 'Fimbul'.

Spilordningen

DFI's Spilordning støtter danske spil for at skabe bedre betingelser for realisering og udbredelse af originale danske spilprojekter med henblik på at bidrage til kvalitet og mangfoldighed i det danske udbud af digitale spil.

Spilordningen kan støtte udvikling, produktion og lancering af spil samt initiativer, der fremmer faglig udvikling i spilbranchen.

I den nordiske mytologi fletter 'nornerne' de livstråde, der fastlægger menneskers skæbne. Og via tegneserien bliver livstrådene et gennemgående greb i 'Fimbul', fordi spilleren her kan vælge at gå tilbage til et tidligere punkt og omgøre centrale valg, for derefter at gennemleve ellers velkendte scener ud fra nye forudsætninger og med nye resultater. På den måde udforskes ikke alene en rejse gennem Norden mod Jotunheim, men også en rejse gennem en fortælling, hvor man faktisk kan undersøge, hvad der ville være sket, hvis man traf andre valg på sin vej.

Spillet er støttet af DFI's Spilordning og Creative Europe og udkommer til PC og PS4 den 29. november og til Nintendo Switch i 2019.

Læs mere om 'Fimbul' på spillets TwitterprofilFacebookprofil og hjemmeside.

Trailer